Jaeger-LeCoultre

Antoine LeCoultreRuim 175 jaar geleden gaf Antoine LeCoultre in zijn werkplaats in Le Sentier de aanzet voor een bedrijf met een lange en uiterst succesvolle geschiedenis.

Hij was een man met een vooruitziende blik, maar ook hij had niet kunnen voorspellen dat het van oorsprong boerenbedrijf zou uitgroeien tot de belangrijkste horlogemakerij van de Vallée de Joux. De fabriek groeide gestaag doordat er in de loop der jaren steeds weer delen werden aangebouwd. De samenwerking met het Parijse bedrijf Jaeger breidde de reputatie van het bedrijf verder uit, dat al gauw wereldwijd werd erkend als het onmiskenbare ijkpunt voor Zwitserse horloges van topkwaliteit.

...het legendarische Reverso horloge...Sindsdien is de fabriek van Jaeger-LeCoultre nog verder gegroeid. Onder één dak werken nu al het talent en vakmanschap dat nodig is voor de elk individueel uurwerk: 900 mensen met samen 40 beroepen en 20 technologieën. Er zijn 215 patenten geregistreerd en meer dan 1000 buitengewone kalibers ontworpen die nieuwe records hebben gevestigd en een oplossing vormen voor allerlei lastige problemen.
Het repertoire varieert van de kaliber 101, het kleinste mechaniek ter wereld, tot allerlei ingenieuze varianten: tourbillons, eeuwigdurende kalenders, repetitiehorloges, maanstanden, vermogensindicatoren, chronografen, wekkers en horloges voor meerdere tijdszones.

De firma is over de hele wereld vertegenwoordigd door een aantal dochterondernemingen, en dat allemaal in harmonie met de gulden regels van de horlogemakerij. Hierdoor is elk horloge een uniek kunstwerk, dat het onmiskenbare stempel draagt van de vakmensen die het hebben gemaakt. Het is een opmerkelijke paradox dat in de afgelegen Vallée de Joux, waar de tijd stil lijkt te staan, meesterlijke uurwerken ontstaan die symbool zijn voor het jachtige stedelijke leven. De stilte en natuurlijke schoonheid van de omgeving vormen ongetwijfeld de beste inspiratie voor oog, hand en hart van de ‘vaklieden van de tijd’.

...de onvergelijkbare Atmos klok...De medewerkers van Jaeger-LeCoultre zetten het creatieve en inventieve werk voort in de geest van de oprichter. Het legendarische Reverso horloge, de superbe prestaties van de Master Control en Master Compressor collecties, de fraaie Idéale-lijn, of de onvergelijkbare Atmos klok: elk uurwerk wordt met dezelfde liefde voor het ambacht gemaakt, en met technische perfectie en esthetische harmonie als leiddraad.

Een grote nalatenschap van kennis en passie vormt het hart van iedere creatie van de fabriek. En hoewel de vakmensen hun geheimen met hart en ziel verdedigen, geven ze ook graag de passie door die ten grondslag ligt aan hun werk. Immers, wie kennis wil doorgeven, moet de essentie ervan overbrengen.


In 2009 was Jaeger-LeCoultre één van de eerste horlogemerken die, via hun club voor fans “Le Club”, een eigen filmkanaal opende op YouTube. Op deze website kunnen interviews bekenen worden en filmpjes die het vakmanschap en de prachtige creaties van de “Grande Maison” tonen.


In 2011 viert Jaeger-LeCoultre de 80ste verjaardag van merk-icoon (en inmiddels cult-cioon) Reverso. In onderstaande filmpje kunt u merk-ambassadrice Diane Kruger zien, terwijl ze kennismaakt met het horloge en de mensen achter het horloge.http://www.jaeger-lecoultre.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Jaeger-LeCoultre

    Jaeger-LeCoultre

    Ruim 175 jaar geleden gaf Antoine LeCoultre in zijn werkplaats in Le Sentier de aanzet voor een bedrijf met een lange en uiterst succesvolle geschiedenis.Hij was een man met een vooruitziende blik, maar ook hij …


    Lees meer