Gisteren, 16 februari, begon op jaeger-lecoutre.com een online veiling waarbij prototype nummer 1 van het model Master Compressor Extreme W-Alarm Tides of Time, uit de nieuwe collectie die Jaeger-LeCoultre onlangs op de SIHH presenteerde ? en waarover Horloge.info binnenkort zal berichten ? voor het goede doel verkocht zal worden.

Als symbool van het “Tides of Time” partnerschap tussen Jaeger-LeCoultre, het UNESCO World Heritage Centre en de krant International Herald Tribune, verbindt dit horloge twee complicaties die de manufactuur symboliseren: een Memovox wekkerfunctie en de gelijktijdige weergave van de tijd in 24 tijdzones. Drie van de steden op de buitenste ring van de wijzerplaat zijn vervangen door drie natuurgebieden die voorkomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, namelijk Scandola (Frankrijk), Galapagos (Ecuador) en Tubbataha (Filippijnen).


prototype nummer 1 van het model Master Compressor Extreme W-Alarm Tides of TimeDe opbrengst van de veiling zal gaan naar een Werelderfgoedproject dat door de UNESCO zal worden aangewezen. Jaeger-LeCoultre is voor een periode van drie jaar een partnerschap aangegaan met de UNESCO en de International Herald Tribune om te helpen buitengewone maritieme gebieden, die gebaat zijn bij onmiddellijke steun, te promoten en te beschermen


De veiling loopt af om 12 uur ?s middags op 20 februari a.s. Het openingsbod is ₤ 6.000,-. Via de website van Jaeger-LeCoultre kan meer informatie over het horloge en de veiling gevonden worden als ook de mogelijkheid zich in te schrijven en deel te nemen aan de veiling.