Edox, gevestigd in de Zwitserse Jura, is een van de weinige overgebleven onafhankelijke horlogemakers wereldwijd. Het merk viert in 2009 zijn 125e verjaardag. Als hommage aan de eerste Edox-watersporthorloges uit de jaren zestig, komt Edox nu met een collectie onder de naam Grand Ocean, die uitsluitend bestaat uit mechanische horloges met een maritiem thema.

De nieuwe Grand Ocean Chronograph Automatic is fascinerend met zijn sportieve, 48 mm brede kast van met de hand gepolijst roestvrij staal met twee kleuren aangebracht PVD (zwart en roségoud) en opvallende accenten richting de band. Het horloge is met de hand gemaakt en heeft een unieke maritieme uitstraling die wordt benadrukt door een gegarandeerde waterdichtheid tot 100 meter en het eenzijdig ontspiegelde, 2,4 mm dikke, saffierglas.


Zoals alle horloges in de nieuwe Grand Ocean-collectie beschikt deze chronograaf over het zeer betrouwbare automatisch uurwerk Edox 012 (gebaseerd op de Valgranges A07.211) met een gangreserve van 42 uur. Ook het ontwerp van de achterkant van het horloge getuigt van precisie en oog voor detail. Precies boven de balans zit een kijkglaasje in de vorm van een patrijspoort, dat een blik op het kloppende hart van het mechanische uurwerk, biedt.


De verkoopadviesprijs van de zeer zeewaardige Edox Grand Ocean Chronograph Automatic is ? 3.995,-. Verkoopinformatie is verkrijgbaar via S. Weisz uurwerken, tel: 020 ? 679 46 33.