10 jaar geleden was Eberhard & Co het eerste horlogemerk dat een polshorloge op de markt bracht met een gangreserve van 8 dagen. Dit bereikte men met de constructie van een geheel eigen uurwerk met twee overlappende veren met een lengte van maar liefst 1,5 meter. Ter vergelijking: in een standaard polshorloge zit een veer van ca. 30 cm.

Als preview op de aankomende juwelen- en horlogebeurs Baselworld presenteert Eberhard & Co, als aanvulling op de afgelopen jaar geïntroduceerde stalen versie, nu de 8 Days Grande Taille 18K Roségoud. Deze nieuwe uitvoering van de 8 Days heeft een kastdiameter van 41 mm en herbergt het eigen met de hand op te winden kaliber EB 896.


klik voor een vergrotingDe gangreserve van 8 dagen wordt aangeduid d.m.v. een wijzer op 9 uur en de achterkant is deels opengewerkt waardoor men een blik kan werpen op één van de 2 veren, welke is opgesloten in een veerton in de vorm van een 8. Deze veerton is voorzien van een bijzonder fraaie decoratie welke een 3-dimensionaal effect geeft aan het geheel.


De 8 Days wordt geleverd met een krokodillenlederen band. De prijs van dit unieke en gepatenteerde model bedraagt in het 18K ? 6.380,-. Het stalen model kost ? 2.780,-. Verkoopinformatie is te krijgen via Time Company.