SIHH 2016: Klassiek Jaeger-LeCoultre horloge Reverso viert 85e verjaardag

De eerste Reverso van Jaeger-LeCoultre werd in 1931 gelanceerd. 85 jaar na dato is het horloge nog altijd een van de populaire stijliconen van het huis. Om de 85ste verjaardag te markeren zal er in 2016 extra aandacht zijn voor de Jaeger-LeCoultre Reverso in de vorm van nieuwe modellen.

De horloges van Jaeger-LeCoultre kenmerken zich door een klassiek design. Bij de Reverso modellen is de achterkant de voorkant en andersom. Het oorspronkelijke model werd ontworpen voor Britse legerofficieren die behoefte hadden aan een horloge dat bestand was tegen een stootje. Niet tijdens de strijd, maar tijdens de paardensport polo. Het antwoord kwam in de vorm van de Reverso, het horloge met een draaibare kast.

reverso_classic_small_duetto_2662130_2 (1)

De Reverso is een zeer elegant horloge met een rechthoekige kast. De roségouden of stalen Reverso Classic Duetto is één horloge die een tweede tijdzone toont op een tweede, afzonderlijke wijzerplaat. Deze wijzerplaat kan niet alleen een tweede tijdzone weergeven, maar heeft ook een totaal andere look. De drager kan met een simpel beweging kiezen voor één van de twee uitstralingen en tijdsaanduidingen. Dit mechanisme is een exclusieve ontwikkeling van Jaeger-LeCoultre .

reverso_classic_small_duetto_2668430_2 (2)

De Reverso Classic Duetto is er in twee maten: small en medium. De weergave op de twee wijzerplaten en het dubbele paar wijzers wordt aangedreven door één enkel uurwerk. In de small version is dit het Jaeger-LeCoultre 844 kaliber. Het medium model wordt aangedreven door het Jaeger-LeCoultre 968A kaliber. De ene zijde van het horloge met automatisch uurwerk toont een lichte wijzerplaat. De achterkant heeft een diepe zwarte wijzerplaat in art deco-stijl met boven 12 uur en onder 6 uur een horizontale rij diamanten.

De kast van de Jaeger-LeCoultre Reverso Classic small heeft een afmeting van 34.2 mm x 21 mm en is 8.7 mm dik. De Jaeger-LeCoultre Reverso Classic medium heeft een kast van 40 mm x 24.4 mm en is met 9,6 mm ook iets dikker. De voor en achterzijde geven op een guilloché wijzerplaat uren en minuten aan. De centraal geplaatste wijzers hebben aan elke zijde een ander uiterlijk; geblauwd staal en staal voor de stalen versie en geblauwd staal of roségoud toned voor de roségouden uitvoering. De stalen versie wordt geleverd met een zwarte alligatorband (Q2578420) of met een stalenband (Q2578120) met een stalen of 18 karaat roségouden folding sluiting. De roségouden versie (Q2572120) heeft een band van hetzelfde materiaal of een van kroko (Q2572420)

Prijs: vanaf € 8.800 – € 30.000
Meer informatie: Jaeger-lecoultre.com