Oris gedenkt het leven van Carl Brashear met bronzen duikhorloge

Met een bronzen horloge eert Oris het bijzondere leven van Carl Brashear, de eerste Afro-Amerikaanse Master Diver van de Amerikaanse Marine. Het is het eerste bronzen horloge dat Oris in haar collectie opneemt.

De Oris Carl Brashear Limited Edition is gebaseerd op de Oris Divers Sixty-Five. Met de bronzen special gedenkt Oris een man die niet alleen de uitdagingen van zijn ras overwon, maar ook die van een lichamelijke handicap.

01 733 7720 3185-Set LS - Oris Carl Brashear Limited Edition

Brashear kwam in 1948 als 17-jarige jongen in dienst van de Marine, en hoewel hij ernstig gediscrimineerd werd op grond van zijn ras, slaagde hij in 1954 voor de zware duikopleiding. In 1966 verloor hij zijn linker onderbeen na een ongeluk tijdens een missie om een waterstofbom te bergen. Na een langdurige revalidatieperiode werd hij in 1968 de eerste geamputeerde duiker in de Amerikaanse Marine en behaalde in 1970 als eerste Afro-Amerikaan zijn Master Diver brevet.

Na een indrukwekkende carrière van meer dan 30 jaar in de Marine, ging Brashear in 1979 met pensioen. Hij stierf in 2006 op de leeftijd van 75 jaar. Zijn bijzondere verhaal vormde de inspiratie voor de film Men of Honour uit 2000, waarin Brashear gespeeld werd door de Oscar-winnende acteur Cuba Gooding Jr.01 733 7720 3185-Set LS - Oris Carl Brashear Limited EditionHet design van het horloge is gebaseerd op de Oris Divers Sixty-Five, maar heeft een diameter van 42mm. Brons is aanvankelijk licht en glanzend en wordt dan donkerder als het koperbestanddeel reageert met kooldioxide en vocht. Dit betekent dat elk van de beperkte oplage van 2000 stuks in de loop van de tijd een uniek patina zal ontwikkelen.

Oris Carl Brashear Limited Edition PR 2015_Original_4871

De in één richting draaibare lunette is eveneens van brons, met een verhoogde minutenschaal om duiktijden bij te houden. De wijzers en indexen zijn bewerkt met Super-LumiNova®. Het roestvrijstalen kastdeksel toont Brashears helm en zijn persoonlijke motto. Onder de donkerblauwe wijzerplaat tikt een automatisch mechanisch uurwerk en het horloge is waterdicht tot 100 meter.

Prijs: € 2385
Meer informatie: Oris.ch