De Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd

Nu ook in staal met blauwe wijzerplaat en roségoud met grijs

De Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd

De Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd. De 43 mm kast is gebleven, maar nieuwe uitvoeringen bieden meer keuze. Grijs en staal was er al en nu is er ok staal met een blauwe wijzerplaat. En de edelmetalen roségouden versie met grijze wijzerplaat is het hoogtepunt.

Vier jaar geleden lanceerde horlogehuis Chopard de L.U.C Perpetual Twin. En dat was een aantrekkelijk ogende 43 mm stalen eeuwigdurende kalender uitgerust met een automatisch chronometer gecertificeerd uurwerk in een stalen kast. Ook met een zeer aantrekkelijke prijs van pek ‘em beet 20 duizend euro. Inderdaad, een scherpe prijs voor een Zwitserse manufactuurcreatie. En de aanwezigheid van een zeer precies automatisch uurwerk met microrotor maakte het nog aantrekkelijker. Ook de aanwezigheid van twee veertonnen die door Chopard worden aangeduid als Twin, komen vast en zeker aan bod tijdens het verkoopgesprek.

De Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd

Voor 2020 is de Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd. Maar misschien is aangevuld beter omdat de collectie is uitgebreid met twee extra referenties. De stalen versie is nu ook verkrijgbaar met een wijzerplaat in een moderne, diepblauwe tint. En behalve sterk en functioneel staal is er nu ook en een edele roségouden versie. En deze heeft een wijzerplaat in een warme grijstint. Het ontwerp van de wijzerplaat is nog steeds klassiek. Maar de Romeinse cijfers hebben plaatsgemaakt voor indexen. Subtiel vormgegeven en opgelegd zoals het hoort bij een luxueuze creatie. Bovendien oogt deze QP opvallend en anders door de aanwezigheid van een grote datum op 12 uur. De zwaardvorm van de wijzers is zeer kenmerkend voor een luxueuze Chopard.

De Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd

Chopard L.U.C Perpetual Twin in staal en roségoud zij aan zij

Een manufactuur microrotor

Wie het horloge omdraait krijgt zicht op een zeer fraai gedecoreerd en afgewerkt manufactuur uurwerk met micro-rotor. Het heeft een indrukwekkende gangreserve van 65 uur. En natuurlijk kijken we naar een chronometeruurwerk. Gecompliceerd, maar ook nauwkeurig. En dat is bepaald geen standaard. Alles te danken aan kaliber L.U.C 96.22-L, dat tikt met 4 Hz. Visueel hoogtepunt aan de uurwerkzijde is voor velen – en in ieder geval voor ons bij Horloge.info – de 22-karaats microrotor die niet zoals een full size rotor de zicht op het uurwerk belemmert.

De Chopard L.U.C Perpetual Twin is vernieuwd

Wat fijn, een microrotor

Vergelijkingsmateriaal

De prijs van de Chopard L.U.C Perpetual Twin met krokodillenleren band met krokodillenvoering en een gesp die past bij het materiaal van de kast, is vastgesteld op 24.600 euro voor de stalen versie. De prijs van het gouden model is nog even een verrassing. En om de prijs van de stalen QP in perspectief te plaatsen, vergelijkbare Zwitsers zijn de Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual (20.600 euro) of de eerder dit jaar geïntroduceerd IWC Portugieser Perpetul Calendar 42 (22.900 euro). En de vergelijking met die twee kan de Chopard aan. Natuurlijk, de reputaties van JLC en IWC zijn stevig, maar met de LUC Perpetual Twin kies je voor een minder bewandeld pad. Maar dat ‘pad’ levert een bonus op in de vorm van een grote datum, een microrotor en chronometer prestaties. En voor wie het serieus overweegt, is hier alvast de gebruiksaanwijzing.

Chopard L.U.C Perpetual Twin

Referentienummer: 168561-3003 (staal), 16197605003 (roségoud)
Diameter: 43 mm
Hoogte: 11,47 mm
Materiaal kast: staal of 18k roségoud
Kleur wijzerplaat: Blauw of rutheniumgrijs
Indexen: opgelegd
Waterdichtheid: 30 meter
Band: blauwe of bruine krokodillenleren band met gesp

 

En voor meer informatie ga naar: www.chopard.com