TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02

Een groene en charismatische chrono ter ere van een historische GP

TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02

Dat de Monaco zich thuis voelt in het prinsdom met dezelfde naam is logisch. Het horloge is vernoemd naar het legendarische stratencircuit dat al menig onvergetelijke grand prix heeft opgeleverd. Ter gelegenheid van de Grand Prix de Monaco Historique 2021 editie verschijnt nu de TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02.

Hoeveel Monaco’s zijn er in de meer dan vijf decennia dat het horloge bestaat de revue gepasseerd? Het is een retorische vraag, want het zijn er nogal wat. Maar welke hebben, laten we zeggen recentelijk, een blijvende indruk achtergelaten? Nou, de in 2019 gerestaureerde Monaco Calibre 11 bijvoorbeeld. Maar ook de 1999-2009 Special Edition uit datzelfde jaar. En eigenlijk ook de Formula 1 Gulf & Monaco Gulf 50th Anniversary van 2018. Gaat de TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02 ook een blijvende indruk maken? We gaan het zien, maar één ding moeten we vaststellen; in de zee van groene nouveautés die in 2021 valt het horloge alleen op door de vorm. Vierkant blijft een unieke verschijning in het ronde geweld en daar heeft TAG Heuer geluk mee.

Niet alles is vierkant aan de TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02

200 auto’s uit 50 landen en 1 officieel horloge

De nieuwste Monaco is opgedragen aan de Grand Prix de Monaco Historique, waarvan TAG Heuer de officiële sponsor en tijdwaarnemer is. TAG Heuer is ook het officiële horloge – niet de officiële tijdwaarnemer van het F1-circus want die rol heeft Rolex opgeëist – van de F1 1 Grand Prix van Monaco en de officiële horloge-partner van het Monaco Top Cars Collection-museum. TAG Heuer is dus op meerdere manieren verbonden met het prinsdom aan de Middellandse Zee. Het tweejaarlijkse Grand Prix de Monaco Historique-weekend is een van de hoogtepunten van de klassieke autorace-kalender. Meer dan 200 Grand Prix-auto’s van 50 verschillende autofabrikanten en 21 landen racen mee in zeven verschillende klassen; van de jaren 30 tot de jaren 70. De deelnemende bolides zijn geselecteerd op hun historische waarde en mate van originaliteit.

Groen als het gras bij de chicane op het stratencircuit van Monaco…

De levendige fantasie van TAG Heuer

En dan komen we nu bij de verklaring van groene wijzerplaat. Volgens TAG Heuer is het groen geïnspireerd door de tunnel van het Grand Prix-circuit van Monaco. Wanneer ze de gebogen tunnel uitrazen, komen de coureurs bij een chicane bij de haven en gaan ze furieus in de remmen. Laten we zeggen dat ze bij het designteam van TAG Heuer een levendige fantasie hebben, want ook nadere bestudering van de genoemde sectie van het circuit leverde weinig groen op. Maar goed, de zonnestraal geborstelde wijzerplaat die contrasteert met twee zwarte subdials oogt in ieder geval doordacht. Ook vanwege de gerhodineerde indexen en wijzer met wit Super-LumiNova.

Groene details op het automatische Heuer 02-uurwerk

Groen komt ook voor in het Heuer 02-uurwerk

In de kast tikt een manufactuurkaliber dat inmiddels vele TAG Heuers aandrijft, het automatische Calibre Heuer 02 dat een gangreserve heeft van 80 uur. We hoeven dus niet teveel in detail te treden. Maar de groene details noemen we wel. De rotor en het column wheel zijn namelijk gedecoreerd met een matchende groene kleur. De krokodillenleren band is niet groen, maar zwart. Het werd anders al te bont. En eigenlijk doet die band wel denken aan de kleur van het asfalt op het stratencircuit…

TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02

TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02

TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02: oplage en prijs

De TAG Heuer Monaco Green Dial Calibre Heuer 02 verschijnt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks en de prijs is 6.300 euro. De stalen kast meet 39 x 39 mm zodat het karakteristieke vorm die in tegenstelling is met de ronde vorm van de pols tóch prettig draagt. Het horloge wordt gepresenteerd in een thematische verpakking die zwaar is geïnspireerd door het race-erfgoed van de TAG Heuer Monaco. De groenste Monaco aller tijden is verkrijgbaar in geselecteerde boetieks over de hele wereld en via de website van TAG Heuer.

Voor meer informatie en beschikbaarheid: www.tagheuer.com