Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Panerai, Cartier, Lange, GP, IWC, JLC en HYT

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

De stofwolken zijn opgetrokken, maar het hoofd tolt nog als een op hol geslagen tourbillon! Vandaar dat we na terugkomst van de Geneefse horlogesalon voorzichtig beginnen met voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019. Volgende week gaan we dan dieper in op de materie.

HYT

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

HYT Time is Fluid in solide goud en rode vloeistof

We hadden de horloges al vooruitgestuurd gekregen, maar de H20 “Time is Fluid” in het echt zien en vasthouden is wel een indrukwekkende ervaring. Het is een dynamische polsklok annex kunstwerk dat van alle hoeken betoverend werkt. Klassiek Clou de Paris en futuristische vloeistof vermengd tot een filosofisch meesterwerk.

 

 

 

 

Voor meer informatie: www.hytwatches.com

Cartier

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Cartier Tonneau in platina en roségoud

De drie nieuwe Tonneau-modellen uit Cartiers Collection Privé waren al vooruitgestuurd, maar om de pols beginnen de horloges past echt te leven. Luxueus en stijlvol. Voel je een Franse burggraaf met een Tonneau om de pols, zo moeilijk is het niet. Vooral de niet geskeletteerde modellen in platina en roségoud ademen stijl en verfijning. Nu kun je stijl niet kopen, maar met deze twee Tonneau’s ga je wel de goede kant op en kom je een heel eind.

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

De Cartier Santos Chronograph is ferm en robuust en heeft in de kroon de drukker voor het nulstellen van de chronograaf

 

 

 

 

De Santos Chronograph is een ‘Extra Large’ horloge in verschillende materialen. De staal met gouden variant zegt/schreeuwt het meest Cartier en is daardoor in onze ogen de sterkste. Opvallend is het chronograafgedeelte. Door een bestaand manufactuurkaliber om te bouwen, is de start/stop drukker op 9 uur en de rest drukker in de kroon op 3 uur terechtgekomen en dat is heel origineel en esthetisch gebalanceerd.

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

De Cartier Sanos Dumont heeft een quartz-uurwerk maar omdat er geen secondeteller rondschokt, merk je daar niets van

 

De Santos Dumont heeft een zeer hoogwaardig quartz-uurwerk dat 6 jaar vooruit kan. De Santos Dumont is elegant en plat en heeft geen secondewijzer. Dat laatste is heel slim want nu ziet niemand de schokkende beweging die een batterij-uurwerk verraadt… Leverbaar in verschillende maten en materialen.

 

 

 

Voor meer informatie: www.cartier.com

IWC

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition

De eerste UTC was een saai horloge en nog kostbaar ook. Vandaar dat het zo aantrekkelijk was voor mij toen ik nog studeerde. De klassieke pilotenhorloges van IWC hebben nu eenmaal iets functioneel saais en dat is een compliment: vorm en functionaliteit voor uiterlijk vertoon! De UTC is nu terug in een brons en groene Spifire-uitvoering zoals we al eerder lieten zien en hier is het live beeld.

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition Mojave Desert

 

 

 

 

 

De zeer opvallend gekleurde Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition Mojave Desert in beige keramiek zoals we het horloge in de foto zien, krijgt nog een andere wijzerplaat met meer contrasten en een andere band van rubber met een stoffen inleg.

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Vintage IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph van een bezoeker als heerlijk tussendoortje

 

 

 

 

We liepen trouwens ook nog een vintage Da Vinci tegen het lijf en die konden we eenvoudigweg niet negeren.

 

 

 

Voor meer informatie: www.iwc.com

Jaeger-LeCoultre

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual Calendar met stralen geëmailleerde wijzerplaat

Nu dachten we dat het niet mooier en blauwer kon dan de Master Ultra Thin Moon Enamel, maar wie de Perpetual Calendar uit die serie heeft gezien, gaat twijfelen. Wij ook. Kies zelf maar welk stralend, geguillocheerd en geëmailleerd blauw het mooiste uitkomt in de twee verschillende modellen. Er is trouwens ook nog een derde model, een tourbillon en die is ook blauw en betoverend.

 

 

 

Voor meer informatie: www.jaeger-lecoultre.com

Girard-Perregaux

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

De Girard-Perregaux Laureato Absolute is groter dan de andere Laureato’s en dat werkt heel goed. Dit is d het model voor reislustigen

Van de vooruitgeschoven Laureato Perpetual Calendar was geen spoor te bekennen bij Girard-Perregaux. Maar dat was helemaal niet zo erg want de Laureato Absolute in zwart titanium en blauw was zeer overtuigend aanwezig. Met 44 mm roter en robuuster dan de standaard stalen Laureato en veel krachtiger qua uiterlijk. De collectie bestaat uit de Laureato Absolute (op de foto), Laureato Absolute Chronograph en Laureato Absolute WW.TC. En die laatste is de favoriet dankzij het voor ‘GP’ zo karakteristieke WW.TC-element waarmee het instellen en aflezen van wereldtijden gebeurt.

 

Voor meer informatie: www.girard-perregaux.com

A. Lange & Söhne

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

De Datograph Perpetual Calendar Tourbillon van A. Lange & Söhne

De Lange 1 “25th Anniversary” is in het echt veel mooier dan op de foto. Maar ondanks de iconische waarde van het horloge en de verbluffende schoonheid viel mijn oog vooral op iets zeer gecompliceerds. De witgouden Datograph Perpetual Calendar Tourbillon met roségouden wijzerplaat is een meesterlijk horloge. Al het goede van Glashütte in meer dan 700 onderdelen en een uiterlijk dat je eigenlijk elke dag aan de wereld zou willen laten zien.

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Het uurwerk van de A. Lange & Söhne Datograph Perpetual Calendar Tourbillon in al zijn gecompliceerde en verbijsterende glorie

 

 

 

 

 

 

Doordat de tourbillon niet zichtbaar is, kan dit horloge elke dag overal mee naartoe. Het enige bezwaar is de prijs van 285.000 euro die voor velen – mijzelf incluis – onhaalbaar is. De horlogewereld is hard en meedogenloos.

Voor meer informatie: www.alangesoehne.com

Panerai

Voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019

Deze Panerai Submersible in carbon is alleen voor wie een tweedaagse training van Italiaanse special forces doorstaat

Toen Panerai in november van 2018 de Submersible Chrono Guillaume Nery Edition presenteerde hadden we het eigenlijk al kunnen weten. 2019 wordt namelijk het jaar van de Submersible. De dir emeest opvallende creaties zijn horloges die deel uitmaken van een ‘Experience’. Ga duiken met Guillaume Nery, op avontuur met ontdekkingsreiziger Mike Horn of train mee met commando’s van de Italiaanse marine en je krijgt als beloning/aandenken een bijpassend, exclusief horloge. Als een medaille bij de avondvierdaagse, maar dan wel veel indrukwekkender want van carbon en zo. Ook wat duurder want de drie avonturen kosten zo’n 40.000 euro. Maar dan heb je ook wat. Als je het overleeft…

Voor meer informatie: www.panerai.com

Dit waren zoals eerder genoemd de eerste, voorlopige hoogtepunten en indrukken van de SIHH 2019, maar hier laten we het natuurlijk niet bij. Kom dus regelmatig terug naar Horloge.info voor nog veel meer nieuwe, uitzonderlijke, verrassende, gecompliceerde en controversiële horloges die we tijdens de SIHH zagen. Tot snel!