HYT houdt het vloeibaar en filosofisch

De H20 “Time is Fluid” heeft een diepere betekenis

HYT houdt het vloeibaar en filosofisch

Tijd glijdt als zand door onze handen. Of als water. Dat is wat de HYT H20 “Time is Fluid” tastbaar maakt. Het unieke hydromechanische horloge oogt glorieus in goud en de spreuk in 3D geeft het een extra dimensie. HYT houdt het vloeibaar en filosofisch zo op de valreep van weer en verstreken jaar. Geen vluchtig, maar vloeiend pre-SIHH 2019-nieuws.

December is een maand om melancholisch van te worden. Weer een jaar voorbij, weer een jaar ouder, weer en jaar, nu ja, vul zelf maar in. En dan komt HYT ook nog eens op de proppen met een filosofisch horloge dat er geen doekjes omwindt. De tijd is vloeibaar en ongrijpbaar en dat kun je maar beter accepteren en er in meegaan dan vechten tegen het onvermijdelijke. Ja, de H20 “Time is Fluid” is meer dan een gecompliceerde hydromechanische tijdmachine, het is een confronterende complicatie.

Sterke stijlelementen

HYT houdt het vloeibaar en filosofisch

De wijsheid van de gouden H20 “Time is Fluid”

De H20 “Time is Fluid” accepteert, visualiseert en viert de stroom van tijd. De onontkoombare, oplichtende aanwezigheid van de spreuk is bovendien een fraai ornament dat goed past in het driedimensionale en architectonische karakter van de H20 “Time is Fluid”. De gepatenteerde microvloeistofmodule en een speciaal ontwikkeld mechanisch APRP-uurwerk neemt de tijdswaarneming voor zijn rekening in een opzichtig gedecoreerde omgeving. Zo is het terugkerende Clou de Paris-patroon op onder andere de kroon, op de grootste subdial waarop de minuten worden getoond en de omtrek van het 51 mm geelgouden horloge, een sterk stijlelement.

Verstreken tijd en wachttijd

HYT houdt het vloeibaar en filosofisch

De H20 “Time is Fluid” is zowel een horloges als een sculptuur als een industrieel design-object

De H20 “Time is Fluid” is een toonbeeld van ronde en vloeiende vormen met een theatrale hoogte van bijna 2 cm. Dat past natuurlijk ook helemaal bij een horloge met minuscule balg aan boord dier ervoor zorgt dat gekleurde vloeistof in een nano-buisje de uren aangeeft. De unieke techniek die ook toepassingen kent in de medische industrie, blijft, ook na het zien van de sinistere Skull 48.8 en de met tabaksbladeren versierde H1 Cigar, steeds weer boeien. De gekleurde en heldere vloeistof in de H20 “Time is Fluid” visualiseert respectievelijk de paden van de verstreken en de wachttijd, als het ultieme symbool van het leven. Ja, HYT, heeft een dichterlijke ziel, HYT houdt het vloeibaar en filosofisch wanneer het jaar op zijn laatste benen loopt n het nieuwe alweer staat te trappelen.

Ontnuchterende cijfers

HYT houdt het vloeibaar en filosofisch

De uurwerkzijde van de H20 “Time is Fluid”

Maar genoeg gefilosofeerd, nu wat harde cijfers over de H20 “Time is Fluid”. Het horloge is gelimiteerd tot 20 stuks, het is waterdicht tot 30 meter, het handopwinduurwerk heeft een tikgetal van 21.600 en een gangreserve van 192 uur oftewel 8 dagen. Zo, dat ontnuchtert lekker.

Voor meer informatie: www.hytwatches.com