Pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier

Galet Annual Calendar School Piece Opaline Black & White

Pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier

In 2018 had de Galet Annual Calendar Montre Ecole een buitengewoon goed ‘rapport’ en kreeg het een prijs tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève in de categorie Men’s Complication. Het vervolg op dit opmerkelijke horloge is het pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier in de vorm van de Galet Annual Calendar School Piece Opaline Black & White.

Het pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier kleurt zwart en wit. Nu is de vraag waar haalde meesterhorlogemaker Ferrier zijn inspiratie vandaan voor de Galet Annual Calendar School Piece Opaline in zwart en wit. Niet uit het klaslokaal zo blijkt. Het contrast in zwart-wit en de zuiverheid van het schaakbord diende als inspiratie is het correcte antwoord op de vraag. Misschien schaakte Ferrier wel tijdens de pauze op school… Toch eens vragen tijdens de aankomende SIHH.

Pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier

Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece Opaline Black

Subtiele vormgeving, technisch vernuft

De Galet Annual Calendar School Piece Opaline Black & White zijn net als de Galet Micro Rotor School Piece onmiddellijk herkenbaar als een ‘horlogeschool-horloge’ van Laurent Ferrier. Enerzijds door de afgewogen, ingetogen en subtiele vormgeving en anderzijds door het technische vernuft en het bedieningsgemak. De datum en de maand van deze jaarkalender zijn bijvoorbeeld zeer snel instelbaar door simpelweg de kroon naar voren en achteren te draaien. Het handopwindkaliber LF 126.01 geeft de dag van de week, de datum en de maand in 30 en 31 dagen weer, dus de enige vereiste aanpassing gebeurt slechts eenmaal per jaar op 1 maart. De datum wordt duidelijk aangegeven door een centrale wijzer en de dagen van de week en de maanden in twee schuine vensters. Deze manier van weergeven combineert leescomfort met een uitgebalanceerde schoonheid.

Handmatig afgeschuinde zijkanten en binnenhoeken

Pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier

Het handopwindkaliber LF 126.01 geeft de dag van de week, de datum en de maand in 30 en 31 dagen weer

De gebruikersvriendelijkheid vormde de kern van het kaliberontwerp. En inderdaad, alle aanpassingen zijn zeer eenvoudig te maken. De dagen van de week worden bijgewerkt door op de poussoir op 10 uur te drukken. Deze poussoir is overigens knop subtiel in kast geïntegreerd. Alle andere aanpassingen worden gedaan door aan de kroon te trekken en te draaien. Geen gereedschap vereist. De snel-instelling van de datum met de centrale wijzer kan worden gedaan door de kroon naar voren en achteren te draaien, zodat de maand automatisch overeenkomstig wordt bijgewerkt. Staat alles goed ingesteld en de hoofdveer is helemaal opgewonden, dan garandeert het uurwerk een gangreserve van 80 uur. Natuurlijk is het uurwerk ook zeer fraai vormgegeven en afgewerkt. Denk aan Côtes de Genève-motief met een rutheniumbehandeling op de bruggen, handmatig afgeschuinde zijkanten en binnenhoeken, en gepolijste schroefkoppen.

Grafisch extraatje

Pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier

Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece Opaline White

Op het esthetische vlak is het functionele classicisme uitgemond in een zeer subtiele verschijning. Afgeronde vormen geven de 40 mm Galet Annual Calendar School Piece Opaline Black & White die leverbaar is in staal, wit- en roodgoud, een onderbewuste aantrekkingskracht die uitnodigt tot aanraken. De perfecte harmonie en balans van beide horloges is ook te danken aan de gouden Assegai-wijzers en de Baton-secondewijzer. Bij de uitvoering met zwarte wijzerplaat valt het gebruik van een bordeauxrode datumwijzer en witte wijzers voor de tijdsaanduiding op. Bij de witte wijzerplaat is enkel de datumwijzer gekleurd. De vintage-geïnspireerde cijfers in lichtblauw en de ‘31’ in rood voor de zwarte wijzerplaat of donkerblauw en bordeaux voor witte wijzerplaat, geven een grafisch extraatje aan het pre-SIHH 2019-nieuws van Laurent Ferrier.

Voor meer informatie: www.laurentferrier.ch