Nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm

Waaronder de gelimiteerde Blue Shark Limited Edition

Nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm

Ulyyse Nardin dook in de eigen geschiedenis tot een diepte van 1964. De nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm is geïnspireerd op een historisch model zoals dat werd gebouwd in de manufactuur in Le Locle. Thuisbasis van het horlogehuis met een roemrijk marine-verleden.

Eigenlijk is de roem van het horlogehuis Ulysse Nardin (UN) gefundeerd op de scheepschronometers van het merk. De uurwerken die UN maakte, behoren tot de betrouwbaarste die ooit zijn gemaakt en het zijn nog steeds gezochte verzamelaarsobjecten. Wie een blik op het meer recente verleden van UN werpt, ziet dat het merk ook een pionier is op het gebied van geavanceerde technologieën en het innovatieve gebruik van materialen zoals silicium in onder andere de  Freak Vision Coral Bay.

De nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm

De nieuwe Ulysse in Diver 42mm

De nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm met Milanese band om de pols

De UN-vloot wordt nu versterkt met de nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm (vanaf 5.800 euro) in de onlangs gelanceerde Diver Chronometer Collection. De concave lunette en het gewelfde saffierglas zijn hetzelfde als die van de 44mm-modellen die in september zijn gelanceerd, maar de 42mm-horloges hebben een veel meer vintage look. Dat betekent tegenwoordig dat een vleugje retro beige niet mag ontbreken. Bovendien heeft de 42mm-variant een centrale secondewijzer en kleine seconde-aanduiding zoals de 44mm-modellen. Op de wijzerplaat van het door een model uit 1964 geïnspireerde duikhrologe zijn de GPS-coördinaten van Le Locle te zien. Deze plaats is al sinds 1846 de thuisbasis van UN.

Duikhorloge-codes

Nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm

De blauwe Ulysse Nardin Diver 42mm met stoffen band van heel dichtbij – kopie

Alle essentiële codes voor een duikerhorloge zijn aanwezig in de slanke, nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm: Superluminova op de ‘0’, wijzers en eenzijdig verdraaibare duikring voor een eenvoudige leesbaarheid en een waterbestendigheid tot 300 meter. Hoewel retro qua uiterlijk is het automatische manufactuur-uurwerk met silicium componenten zeer modern.

Basisduikers en een gelimiteerde ‘haai’

De nieuwe Ulysse Nardin Diver 42mm komt in drie basisvarianten. De varianten met een blauwe of zwarte wijzerplaat zijn leverbaar met een blauwe stoffen band, een zwarte kalfsleren band, een stalen band met drie rijen of een stalen Milanese band; een primeur voor UN. Voor de Milanese band heeft UN gekozen voor een zeer dik gaas, gestempeld uit plaatstaal, zorgvuldig met de hand geweven en vervolgens afgewerkt met een vouwsluiting in retro-stijl. Meest opvallende Diver is echter de tot 300 stuks gelimiteerde Diver Blue Shark Limited Edition (6.800). Deze variant heeft een duikring van blauw PVD staal en feloranje accenten. Een afbeelding van een blauwe haai is op de achterkant van het horloge te zien. De Diver Blue Shark Limited Edition is het ‘kleine broertje’ van de 44 mm Diver Great White.

Voor meer informatie: www.ulysse-nardin.com