IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers

Vier Pilot’s Watches vliegen vast vooruit op wat nog komen gaat

IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers

2018 Was het jaar van het 150-jarig bestaan van IWC. Wat daarop volgt? Een misschien wel spectaculairder jaar, dat van de Pilot’s Watch. Maar was 2016 niet onlangs al het jaar van het pilotenhorloge? Jawel, maar wat goed is mag vaker voorbijvliegen. En wat blijkt, IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers en bovendien 100% manufactuur.

Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium

IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers

De Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium is gemaakt van een gitzwarte legering die bestaat uit keramiek en titanium

De IWC’s Top Gun-horloges die in 2007 voor het eerst gelanceerd werden, ontlenen hun naam en inspiratie aan het Strike Fighter Tactics Instructor Program van de Amerikaanse marine. Horloges in deze categorie zijn altijd technisch, groot en opvallend en meestal ook van zwart titanium of keramiek. Voor 2019 wordt een gloednieuw materiaal gebruikt: gitzwart Ceratanium. Zo licht en robuust als titanium en met de krasbestendigheid van keramiek. Ceratanium is corrosiebestendig en matzwart van kleur. De nieuwste Top Gun is volledig van zwart Ceratanium gemaakt, inclusief onderdelen als de kroon, de poussoirs en de gesp. Het automatische manufactuurkaliber 79230 is een rattrapante chronograaf met een dubbele centrale secondeteller en heeft een gangreserve van 44 uur. Een rubberen band met textielvoering is standaarduitrusting voor de Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium. Reken op een prijs rond de 14.000 euro.

Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”

IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers

Gecompliceerd en stralend blauw, de Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince” in een nieuwe, harde goudlegering

IWC onderhoudt nauwe banden met de familie van de Franse vliegenier/auteur van ‘De Kleine Prins’, Antoine de Saint-Exupéry. Dat begon allemaal in 2005 en de inspiratie voor verschillende speciale editie Pilot’s Watches met een kenmerkende blauwe wijzerplaat, werd gevonden in het iconische boek over een fantastische ruimte-queeste van een klein jongetje. Aan de stralend blauwe collectie wordt in 2019 onder andere de Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince” toegevoegd. Slechts 10 exemplaren worden er gebouwd met een kast gemaakt van een harde, speciale roodgouden legering die vijf tot tien keer beter bestand is tegen slijtage dan normaal roodgoud.

In de ferme roodgouden kast tikt het handopwindkaliber 94895 dat beschikt over twee veertonnen met een indrukwekkende 96 uurs gangreserve (af te lezen op half 5). De tourbillon voorzien van constant force-mechanisme – het echappement wordt gescheiden van de directe kracht van de tandwieltrein, de balansveer wordt elke seconde opnieuw gespannen en daardoor wordt steeds (Constant) dezelfde kracht (Force) afgegeven aan het uurwerk. Dit mechanisme verbetert de nauwkeurigheid van het toch al zo precieze tourbillon-mechanisme. De prijs gaat rond de 230.000 euro bedragen.

Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight”

IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers

De stalen Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” is een wereldtijdenhorloge met slechts drie wijzers

In de zomer van 2019 verlaat een gerestaureerde Spitfire uit 1943 met zilverkleurige afwerking Londen voor een rondvlucht van 43.000 km langs 30 landen. Het avontuur is ontstaan ??uit de verbeelding van Steve Boultbee-Brooks en Matt Jones, oprichters van de Boultbee Flight Academy, ’s werelds eerste Spitfire-trainingsschool, waarmee IWC een langdurige samenwerking heeft opgebouwd. De betrokkenheid bij het Silver Spitfire-project wordt gematerialiseerd in de Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight”. Het horloge is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 250 stuks en combineert voor het eerst het gepatenteerde IWC Timezoner-mechanisme met een IWC-manufactuurkaliber uit de 82000-familie. Kaliber 82760 beschikt over een Pellaton-opwindsysteem met keramische componenten en heeft een gangreserve van 60 uur.

De nieuwe Timezoner heeft een 46 mm stalen kast met een zachte ijzeren binnenkast voor bescherming tegen magnetisme en is waterbestendig tot 60 meter. Voor ultieme leesbaarheid heeft het horloge een boogvormig datumvenster tussen 11 en 1 uur, centrale seconden met stopfunctie en een 24-uurs weergave voor de wereldtijdenfunctie. Door de ring te draaien, veranderen de urenwijzer, het 24-uurs display en de datum automatisch in de tijdzone van de geselecteerde stad. Het horloge wordt gepresenteerd op een groene band van textiel. Denk aan een prijs die om en nabij de 14.000 euro komt te liggen.

Pilot’s Watch Chronograph Spitfire

IWC’s pre-SIHH 2019-nouveatés zijn hoogvliegers

De 41 mm Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” in stemmig brons, groen en bruin

De pilotenchronograaf mag best gezien worden als het fundament onder het hedendaagse IWC. Dat geldt ook voor de onlangs geopende manufactuur net buiten Schaffhausen en de fundering wordt het komende jaar nog eens extra verstevigd met de komst van een 41 mm model voorzien van een manufactuur chronograafkaliber uit de 69000-familie – een primeur voor een Pilot’s Watch chronograaf. Op de wijzerplaat zijn drie subdials te zien: voor de gemeten uren, de gemeten uren en de seconden van de reguliere tijdweergave. Helaas hebben de drie wijzers in de subdials, net als in de Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium overigens, dezelfde vormgeving en kleur en dat is een functioneel minpunt. De eerst gepresenteerde 2019-variant met het automatische column wheel chronograaf-uurwerk dat 46 uur gangreserve ophoest, heeft een kast in brons, een wijzerplaat in kaki-groen en een bruine leren band. Rond de 7.000 euro

Voor meer nieuws: www.iwc.com