HYT levert customized H1 Cigar

HYT presenteert met de H1 Cigar het eerste volledig customized model in de collectie. Vanaf nu is het mogelijk een uniek exemplaar in opdracht te laten vervaardigen door slim gebruik van de zogenoemde polyepoxyde hars.

HYT-H1-Cigar-Mush-300-870De uitdaging voor het merk was om een legering voor de kast te vinden die niet van structuur zou veranderen na het toevoegen van extern, vast materiaal. De polyepoxyde hars biedt deze mogelijkheid. In het geval van de H1 Cigar zijn er sigarenbladeren in verwerkt, de luxe Cigar Rodolfo Vitola om precies te zijn, maar er is ook al een variant met zand van het beroemde Anse du Gouverneur strand op Saint-Barthélemy vervaardigd. De hars kan worden gecombineerd met elk ander wenselijk metaal, zoals in dit geval titanium-brons PVD voor de kroon, de kroonbeschermer, de bandaanzetten en de inzet op zes uur. Polyepoxyde hars heeft een hardheid van 700 Vickers (ter vergelijk: staal 860, titanium 250) en een dichtheid van 1,1 gram/cm3 (staal 7,8 g/cm3, titanium 4,51 g/cm3).

HYT-H1CIGAR-PICTURE-5De kast van de H1 Cigar meet 48,8 millimeter en heeft een dikte van 17,9 millimeter. Zowel de voor- als de achterzijde zijn voorzien van saffierkristal en het geheel is waterdicht tot dertig meter. Het mechanische handopwindkaliber is van HYT zelf en drijft de retrograde uren aan (door middel van de vloeistof), de minuten en seconden. Het tikt met 28.800 slagen per uur en heeft een gangreserve van 65 uur. De bruggen zijn handgedecoreerd met Côtes de Genève-patroon.

HYT-H1CIGAR-PICTURE-2De wijzerplaat van de H1 Cigar heeft een bruine urenring, met witte indexen en Romeinse cijfers, waar de gele vloeistof langs loopt om de uren aan te duiden. De wijzerplaat voor de minuten is in wit met zwarte uren en indexen. De roségouden minutenwijzer is licht weerkaatsend, net als de uurindexen. De wijzerplaat toont ook nog een gangreserve-indicator en een klein secondewiel. Het uurwerk komt met een bruine alligator lederen band met een titanium-bronzen PVD gesp en in een oplage van acht stuks.

Prijs: €65.000

Kijk voor meer informatie op: www.hytwatches.com