Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis

met de stalen Lambda in wit, zwart en blauw

Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis

Het is dit jaar 175 jaar geleden dat F. A. Lange in Glashütte zijn horlogeschool vestigde. En dat vieren anno 2020 alle merken in het Saksische stadje. Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis met de stalen Lambda. Een gelimiteerde oplage in wit, zwart en blauw email.

Een nieuwe stalen kast, een nieuw formaat, nieuwe, geëmailleerde wijzerplaten in wit, zwart en blauw en gereguleerd volgens chronometernormen. Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis in stijl met drie gelimiteerde Lambda’s, de meest gesoigneerde van alle Nomos-horloges. Veel meer een dress watch dan bijvoorbeeld een no-nonsense Tangente. Maar nu weer terug naar de Lambda. Elke kleurstelling is beperkt tot 175 stuks en vervaardigd met behulp van de traditionele technieken van de historische horlogestad in het diepe zuidoosten van Duitsland.

Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis in staal en emailNomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis

De geëmailleerde wijzerplaten bieden een ongebruikelijke optische diepte; een effect versterkt door de ronding van de wijzerplaat en saffierkristalglas. Het hoogglans gepolijste staal maakt deze horloges geschikt voor dagelijks gebruik. De naam Lambda staat in de wiskunde voor ‘intrinsieke waarden, met andere woorden, voor een waarde die constant blijft.’ En wij maar denken dat dat alleen opging voor Rolexen en Pateks. Weer wat geleerd. En nu we het toch over waarden hebben, de prijs van de nieuwe Lambda is vastgesteld op 5.800 euro.Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis

Elke kleuruitvoering is gelimiteerd tot 175 stuks en alle De glans van de geëmailleerde wijzerplaten geven de Lambda optische diepte; een effect versterkt door de ronding van de wijzerplaat en saffierkristalglas. De gangreserve van dit horloge gaat in een wijde boog over de wijzerplaat. En deze aanduiding gecombineerd met de seconden-, minuut- en uurwijzers creëren een zeer ruimtelijke en elegante wijzerplaat.Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis

De traditionele uurwerktechniek uit Glashütte is terug te vinden in de constructie en afwerking van het manufactuurkaliber DUW 1001. Het uurwerk van de Lambda heeft een fraaie zwanenhals en op een brug is de gravure “Liefdevol geproduceerd in Glashütte” in het Duits te lezen.

Nomos Glashütte viert 175 jaar horlogegeschiedenis Het kaliber DUW 1001 is het eerste met de naam Deutsche Uhrenwerke Nomos Glashütte. Het is een fors kaliber met twee veertonnen dat 84 uur gangreserve oplevert, 29 jewels en vooral ook zes met de hand gepolijste, geschroefde chatons. En laten we ook de glanzende Glashuetter Streifen niet vergeten. Precies zoals de voortreffelijke horlogemakers de afgelopen 175 jaar in Glashütte al deden.

Voor meer informatie klik hier.