Vier de lente met vier paaseieren van Nomos

Met een Tangente 33 bijvoorbeeld of een Tetra Fidelio

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos

Zoeken naar paaseieren is natuurlijk een leuke traditie, maar om daar nu elk jaar weer voor dag en dauw voor op te staan. Nee, dan liever in de tuin op zoek naar een paashorloge. En dat kan! Vier de lente met vier paaseieren van Nomos. Paashorloges bedoelen we. Om te geven of te krijgen.

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos: Tangente 33

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos

Tangente 33

De Tangente is het onverwoestbare clubicoon van Nomos Glashuette. De Tangente 33 is een kleinere versie van de beroemde klassieker. En de eblauwde wijzers, kleine seconden en vooral het met de hand op te winden manufactuurkaliber Alpha, geven het horloge zeggingskracht. De Tangente 33 is klein, maar fijn en vooral een ‘echt’ horloge. Bovendien bedraagt de hoogte van de stalen 32,8mm kast een bescheiden 6,45 mm. En dat maakt het een ideale daily beater. Dankzij deze afmetingen vergeet je bijna dat je een horloge van staal en saffierglas. Al komt dat ook oor de band van zacht velours-achtig leer dat zeer comfortabel draagt. En de prijs van deze uitvoering met witte wijzerplaat bedraagt 1.360 euro.

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos: Tetra Fidelio

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos

Tetra Fidelio

De Tetra Fidelio is vernoemd naar Beethovens enige opera. Vorig jaar nog vier Nomos de 250e geboortedag van de beroemde Duitse compinist met de Tetra Symphony in vier kleuren. De Tetra is een hoekige en markante creatie. Net zo markant als de componist. De vierkante Tetra Fidelio die mooi aansluit bij het  net zo perfect gevormd – en een klassiek mechanisch vierkant horloge. Het saffierkristalglas aan beide zijden is extreem robuust; alleen een diamant is moeilijker.

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos: Tangente 33 duo

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos

Tangente 33 duo

Geduld is een schone zaak. Vooral voor wie op zoek is naar een verborgen schat. Het helpt wanneer er dan geen gejaagde secondewijzer de tijd voortjaagt. De Tangente 33 duo heeft dan ook geen secondewijzer. De naam ‘duo’ verwijst naar de twee wijzers die de uren en minuten weergeven en de seconden volledig negeren. Voor de aandrijving zorgt het met de hand op te winden manufactuurkaliber Alpha.2. De stalen Tangente 33 duo kost 1.120 euro.

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos: Tangente neomatik champagne

Vier de lente met vier paaseieren van Nomos

Tangente neomatik

Een beetje paasontbijt bestaat uit een overvloed aan eieren, verse gepest sinasappelsap en paasbrood. Maar eigenlijk hoort er ook een glas champagne bij. Of anders de Tangente neomatik champagne. Met de zacht gekleurde wijzerplaat met felle doch subtiele oranje accenten, toont Nomos nog maar eens hun onvolprezen kleurmeesterschap. Maar ook op uurwerkgebied staan de Duitse horlogemakers hun mannetje. En het automatische kaliber DUW 3001 bewijst dat. Want het neomatik-uurwerk oogt zeer fraai door het saffieren achterdeksel dankzij een afwerking met Glashütter Streifen, een driekwart platine én perlage. En de prijs van deze bruisende 35 mm Tangente bedraagt  2.820 euro

Voor wie (nog) wat meer te besteden heeft en het ook allemaal wat groter en fermer mag, is er natuurlijk altijd nog de Orion Neomatik 41 Date. Deze Orion met olijfgroene wijzerplaat en roségouden wijzers staat voor 3.420 euro in de catalogus.

Voor meer informatie: www.nomos-glashuette.com