Nomos Orion Neomatik 41 Date

Driewijzer Woensdag kleurt olijfgroen en nachtblauw

NOMOS Orion neomatik_41 date_olive_gold

Eerder dit jaar introduceerde Nomos Glashütte hun Tangente, Ludwig en Orion modellen met een geheel nieuw uurwerk uit het eigen atelier in Glashütte. Doordat het uurwerk nu een geïntegreerde datumfunctie heeft is de naam Update. In de nieuwe Nomos Orion Neomatik 41 Date tikt natuurlijk dat uurwerk en de olijfgroene en nachtblauwe wijzerplaten zijn ook nieuw.

Bij Nomos zijn ze gek van kleur. Daar hebben we hier al genoeg over gezegd en geschreven en ja, we zijn fans van de manier waarop het horlogehuis met kleur omgaat. Zelfs wit is niet gewoon wit, maar Signalweiss en daardoor extra helder en licht. Gewoon groen en blauw bestaan ook niet in het kleurenboek van Nomos. Olijfgroen en nachtblauw wel en die kleuren worden nu ingezet om de Nomos Orion Neomatik 41 Date met zilverwitte wijzerplaat te vergezellen.

Nomos Orion Neomatik 41 Date in nachtblauw

Nomos Orion Neomatik 41 Date in nachtblauw

Een jagersjas met gouden knopen

De olijfgroene variant heeft warme gouden accenten gekregen voor een luxueus effect dat niets met ‘bling’ te maken heeft. Bij Nomos weten ze dat ingetogen groen en goud voor een warm, bijna nostalgisch effect zorgen en daardoor is het gecombineerd. Denk aan een jagersjas met gouden knopen, zoiets, voor een herfstig gevoel ook. De nachtblauwe variant is spannender dan zwart en minder makkelijk dan gewoon blauw en daardoor intrigerend als een heldere nacht.

Nachtblauwe en olijfgroene Nomos Orion Neomatik 41 Date

Nachtblauwe en olijfgroene Nomos Orion Neomatik 41 Date

Nooit meer doordraaien

De Orion stamt uit 1992 en is daarmee een Nomos klassieker. Het horloge verscheen allereerst met een handopwinduurwerk omdat in de slanke kast geen plek was voor een automatische variant. Gelukkig is er nu het nieuwe Neomatik kaliber DUW 6101 dat wél past in een ranke kast. De nieuwe Orion is wel gegroeid naar 41 mm maar van buitensporige maatvoering is zeker geen sprake. Fijnste eigenschap van het nieuwe uurwerk is de manier waarop de datum heel eenvoudig vooruit en achteruit gedraaid kan worden. Eindeloos doordraaien tot de juiste datum verschijnt is dus verleden tijd.

Zicht op het automatische manufactuuruurwerk DUW 6101 met verbeterde datumfunctie

Zicht op het automatische manufactuuruurwerk DUW 6101 met verbeterde datumfunctie

Gebold voor body

Gebold saffierglas aan zowel de voor- als achterzijde geven de Nomos Orion Neomatik 41 Date body en uitstraling. De wijzerplaat en de kast van zijn gebogen en de lugs volgen de vorm van de pols. De Orion Neomatik 41 Date Midnight Blue en Orion Neomatik 41 Date Olive Gold zijn bij de dealers en online op nomos-glashuette.com