Bvlgari Bvlgari in verschillende brons-tonen

Met een knipoog naar 1975 en de oude Romeinen

Bvlgari Bvlgari in brons cover

“New York, New York, so good they named it twice” en die gedachte zit ook achter de Bvlgari Bvlgari die in 1975 voor het eerst werd gepresenteerd. Het model is al meer dan veertig jaar een creatieve pijler onder het Italiaanse horloge- en juwelenhuis en nu verschijnt een nieuwe Bvlgari Bvlgari in verschillende brons-tonen.

De Romeinse flair van Bvlgari is onmiskenbaar aanwezig in alle creaties van het huis en ook de knipoog is nooit ver weg. De 2018-varianten van de nieuwe Bvlgari Bvlgari in verschillende brons-tonen verwijzen naar het origineel van 1975. Bijvoorbeeld door de absentie van het merklogo op de wijzerplaat. Nieuw is het gebruik van brons, misschien wel het meest modieuze horlogemateriaal van deze tijd getuige een lange reeks van bronzen creaties van bijvoorbeeld Oris , Zenith en Bell & Ross. Nu zijn de meeste bronzen horloges duik- of pilotenhorloges en dat is de Bvlgari Bvlgari zeker niet.

De nieuwe Bvlgari Bvlgari in brons, brons met zwart DLC-staal en geheel zwart DLC-staal met bronzen wijzers

De nieuwe Bvlgari Bvlgari in brons, brons met zwart DLC-staal en geheel zwart DLC-staal met bronzen wijzers

Een munt als basis

De laatste variant van de Bvlgari Bvlgari is bezig een nieuw hoofdstuk te schrijven voor het Romeinse huis, maar dat hoofdstuk is een vervolg op een lange geschiedenis. De variatie in materialen is niet gebruikt voor revolutie, maar voor de evolutie van een klassiek modieus horloge. Alles begint lang, lang gelden bij een Romeins muntstuk uit de oudheid dat de inspiratie is voor de vormgeving van de originele Bvlgari Bvlgari. En die munt vormt nog steeds nog steeds de basis van de collectie. De dubbele naam dankt het horloge aan het feit dat de merknaam Bvlgari twee keer te lezen valt op de lunette.

Drie keer brons

In overeenstemming met de huidige tijd en trends is de nieuwe, tot 41 mm vergrote Bvlagari Bvlgari nu in nieuwe metaalvariaties verkrijgbaar. In de drie nieuw ontworpen modellen is de klassieke oudheid, de Romeinse levensgenieter en de Italiaanse fantasie terug te vinden voor wie het wil/kan zien. De verfijnde, maar zeker niet on-stoere Bvlgari Bvlgari trilogie, bestaat uit een variant geheel in brons, een andere versie is tweekleurig door de combinatie van een zwart DLC-gecoate stalen kast met een bronzen, de laatste uitvoering hult zich volledig in zwart DLC-staal, maar heeft bronskleurige wijzers, cijfers en indexen. Zodat deze toch thuishoort in de nieuwe familie.

Twee banden en een quick-release

De Bvlgari Bvlgari wordt gedragen op een kastanjebruine kalfsleren band voor de bronzen versie, een zwarte kalfsleren band voor de variant van zwart DLC en brons, en rubber is het materiaal dat wordt ingezet voor de geheel zwarte uitvoering. Een uiterst praktisch quick release veersysteem maakt het zeer eenvoudig van band te verwisselen voor een geheel nieuwe look. Wie de Bvlgari Bvlgari aanschaft krijgt bij het horloge een fraai generfd lederen opberghoes met een extra leren band.

De zwarte variant van de Bvlgari Bvlgari met extra band die zeer eenvoudig te verwisselen is

De zwarte variant van de Bvlgari Bvlgari met de extra band die zeer eenvoudig te verwisselen is, plus de fraaie opberghoes

Manufactuurkaliber

In de 41 mm kast van de nieuwe Bvlgari Bvlgari tikt het eigen automatische kaliber BVL191 waarvan de rotor zorgt voor opwinding in beide richtingen. De diameter van het uurwerk is 25,6 mm, het tikt met 28.800 vibraties per uur en de gangreserve is maximaal 42 uur. Door een saffieren zichtbodem is het uurwerk te zien en dan toont het ook de Geneefse strepen waarmee het is afgewerkt.

De prijzen van de drie nieuwe Bvlgari Bvlgari-modellen beginnen bij 4.100 euro voor de geheel zwarte versie, voor de uitvoering in twee kleuren is een prijs van 4.390 euro vastgesteld, en wie voor volledig brons gaat, dient 5.450 af te rekenen. Voor meer informatie: www.bulgari.com