H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept

Mysterieus nachtblauw of ondoordringbaar donker Vantablack

H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept cover

De mens raakt nooit uitgekeken op de maan en de echte horlogeliefhebber ook niet op een maanfase-horloge. De H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept in staal of roodgoud zijn twee nieuwe ‘maankijkers’ met een zeer groot hemellichaam op 6 uur.

De maan in de H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept is niet zomaar een maan, het is een eeuwigdurende maan. De maanfase-aanduiding in de Endeavour Perpetual Moon Concept met een afwijking van één dag om de 1027,30 jaar (dat komt neer op 0,23 seconden per dag) een van de meest nauwkeurig en verdient het predicaat eeuwigdurend in tienvoud. Het horloge wordt aangedreven door het handopwindkaliber HMC 801 dat is uitgerust met een uitwisselbaar, modulair Moser echappement. Dit kaliber is goed voor een minimale gangreserve van 7 dagen. Een gangreserve-indicator is op de uurwerkzijde te zien; heel discreet om de effen wijzerplaat niet te verstoren.

De stalen H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept live in actie

De stalen H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept live in actie

Een zwart gat

De grote maan is geplaatst in de Concept-wijzerplaat zonder logo of indexen. De 42 mm stalen Endeavour Perpetual Moon Concept heeft een wijzerplaat die is gemaakt van Vantablack. De ultra-zwarte coating, beschouwd als de donkerste substantie ter wereld, wordt gebruikt in astrofysica in telescopen en door het leger als thermische camouflage. Het is samengesteld uit koolstof nanobuisjes die verticaal naast elkaar zijn uitgelijnd en 99,965% licht kunnen absorberen. Het is de donkerste zwarte wijzerplaat op de markt. De zwarte kleur is zodanig diep dat het nog het meeste lijkt op een zwart gat dat uit de ruimte is verdwenen en in een horloge is opgedoken. En in die onmetelijke zwarte leegt straalt de maan bijzonder helder.

De maan in de Endeavour Perpetual Moon Concept van héél dichtbij

De maan in de Endeavour Perpetual Moon Concept van héél dichtbij

Vijftig stuks in staal en roodgoud

De H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept heeft een sobere uitstraling die een grote complexiteit verhult. De complicatie leidt tot sobere functionaliteit in de vorm van een dag/nacht-indicator waarbij de uren 12 tot 6 uur de nacht en 7 tot 11 uur de dag representeren. De maanfase wordt ingesteld met een drukker aan de zijkant van de kast. Naast de stalen variant die wordt gemaakt in een oplage van vijftig stuks, is er ook een roodgouden versie. Ook deze H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept is gelimiteerd tot vijftig stuks, maar in plaats van duister zwart is nu gekozen voor een nachtblauwe fumé wijzerplaat.

H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept in roodgoud

H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Moon Concept in roodgoud

Voor meer informatie: www.h-moser.com