Mythologische De Bethune Maestri’Art I en II

Japanse samurai en Chinese poëzie

De Bethune Maestri'Art II

De Bethune haalt opnieuw inspiratie uit de rijke Aziatische mythologie. De mythologische De Bethune Maestri’Art I en II zijn respectievelijk gebaseerd op Japanse samurai en Chinese poëzie. Geavanceerde technieken en ambachtelijke stijltechnieken werden aangewend om eeuwenoude symbolen tot leven te wekken.

De Bethune Maestri’Art I

De Bethune Maestri'Art I

De Bethune Maestri’Art I

Dit model herschept de technische en esthetische geest van Tsubas, de Japanse zwaardbeschermers die zijn ontworpen om te voorkomen dat de samurai zichzelf in de hand snijdt. Bij het creëren van dit volledig gegraveerde horloge, geeft De Bethune blijk van vastberadenheid om een ??erfgoed op originele wijze te presenteren. Dit gebeurt door goudsmeden en horlogemakers die de allernieuwste technologieën toepassen op een reeks minutieuze voorouderlijke technieken die krachtige symbolen uit de Japanse en Chinese mythologie illustreren. Dierlijke motieven ingelegd en gegraveerd op het horloge geven het materiaal extra leven en licht. Kijk maar naar de draak op de wolken die zich over het hele horloge uitstrekken, van de wijzerplaat tot de kast en de achterzijde. De draak wordt brutaal getart door een tijger, meester van het bamboebos.

De Bethune Maestri'Art I uurwerkzijde

De Bethune Maestri’Art I uurwerkzijde

De Bethune Maestri’Art II

Dit blauwe De Bethune Maestri’Art II roept de finesse op van Aziatische etsen zoals die te zien zijn op bronzen vazen. Het toont de geest van Chinese poëzie en graveurs via een modern horloge. Na zich eerst op de sterrenhemel te hebben gericht met bijvoorbeeld de DB25 Starry Varius, gaat de aandacht van De Bethune nu uit naar het graveren van titanium. Heel innovatief verrijkt met gouddeeltjes is het uiterlijk van de in titanium gegraveerde karpers uniek te noemen. Het geblauwde titanium horloge toont de uren en minuten en heeft 12 diamanten die de uren markeren. Beide modellen zijn gegraveerd door de kunstenaar Michèle Rothen en bevinden zich op het kruispunt van kunst en ambacht.

De Bethune Maestri'Art II uurwerkzijde

De Bethune Maestri’Art II uurwerkzijde

Voor meer informatie: www.debethune.ch