Roger Dubuis Excalibur Quator Carbon

Vier balanswielen in een lichtgewicht kast

Roger Dubuis Excalibur Quator Carbon cover

Toen Roger Dubuis in 1995 zijn eigen horlogehuis startte kon hij veel bevroeden – je bent meesterhorlogemaker of niet – maar een lichtgewicht kast van zwart carbon die een uurwerk omsluit waarin maar liefst vier balanswielen schommelen, dat vast niet. Toch gebeurt juist dat in de Roger Dubuis Excalibur Quator Carbon.

Wat begon als een min of meer traditioneel horlogehuis is uitgegroeid tot een merk dat naar eigen zeggen “disruptief” te werk gaat. Roger Dubuis staat anno 2018 voor progressieve complicaties en zijn de horlogemakers in de Geneefse manufactuur constant op zoek baanbrekende technische ontwikkelingen en creatieve esthetische opties – evenals onverwachte combinaties van beide.

De Roger Dubuis Excalibur Quatuor Carbon met maar liefst vier balanswielen

De Roger Dubuis Excalibur Quatuor Carbon met maar liefst vier balanswielen

Géén tourbillon

Het promoten van inventiviteit en ongekende technische bekwaamheid heeft geleid tot het Quatuor-kaliber, het revolutionaire antwoord van Roger Dubuis op de uitdagingen van de zwaartekracht. Brein achter het mechanisme is horlogemaker Gregory Bruttin die nu eens geen tourbillon wilde gebruiken om de zwaartekracht te bevechten, maar zocht naar andere ‘wapens’. Het resultaat van zeven jaar R & D en beschermd door twee patenten, symboliseert de Excalibur Quatuor zijn vier balanswielen onder een hoek van 45 graden. Het kaliber RD101 draagt ook met trots het Poinçon de Genève en dat garandeert de beste techniek en de beste afwerking.

Gelaagd carbon

Sinds het debuut in 2013 is de robuust vormgegeven Excalibur Quatuor verschenen in goud, titanium, zelfs in silicium en in 2017 in een nog nooit vertoond materiaal dat CarTech Micro-Melt BioDur heet, een zeer speciale, non-magnetische staallegering. Voor 2018 is gelaagd carbon aan de beurt en heet het horloge voluit Roger Dubuis Excalibur Quator Carbon. Het zwarte carbon dat uit meerdere lagen is opgebouwd is meer dan 60 procent lichter is dan goud. Het agressieve kastontwerp (48 mm) van deze 8-delige limited edition is opmerkelijk vanwege de scherpe manier waarop het carbon is gemanipuleerd.

Roger Dubuis Quatuor kaliber RD101

Roger Dubuis Quatuor kaliber RD101

Voor meer informatie: www.rogerdubuis.com