DeWitt Academia Out of Time

Een 'keizerlijke' complicatie buiten de tijd

DeWitt Academia Out of Time

Het is de subdial op 8 uur die de DeWitt Academia Out of Time zijn buitentijdse naam geeft. Waar de andere subdial op 4 uur de seconde in tikkende stappen dicteert, draait de linker frivool en vrij rond zonder zich te storen of rekening te houden met de tijd.

Bij horlogehuis DeWitt doen ze het graag anders getuige onder andere de recentelijk gelanceerde Academia Endless Drive en de Academia Skeleton met de ‘ruitenwissertechniek’. Het meesterbrein achter deze horloges is Jérôme de Witt. Met de DeWitt Academia Out of Time verrast de nazaat van Napoleon Bonaparte opnieuw met een zeer originele haute horlogerie-creatie die een soort van buiten de tijd staat. Het horloge toont twee vormen van tijd door een gepatenteerd mechanisme in te zetten.

DeWitt Academia Out of Time in roodgoud

DeWitt Academia Out of Time in roodgoud

Vrije en virtuele tijd

De 42,5 mm Out of Time is een zeer originele interpretatie van tijd. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch uurwerk dat de uren, minuten en seconden aangeeft en volledig ontwikkeld, geproduceerd en met de hand geassembleerd is door de horlogemakers in de Meyrin Manufactuur in Genève. Het tikgetal is 21.600 vibraties per uur. De deat beat seconden-aanduiding op 4 uur is traditioneel en gecompliceerd, de aanduiding voor virtuele tijd op 8 uur is avantgardistisch, vervreemdend maar net zo gecompliceerd.

 

De tegenstelling tussen de dwingende en de vrije tijd wordt mogelijk gemaakt door het kaliber DW5051 dat is voorzien van modules. Dat krikt het aantal gebruikte onderdelen op tot 217 waarvan de meeste nieuw ontwikkeld en gemaakt zijn in DeWitts eigen manufactuur. Het samenspel van contrasterende effecten vindt plaats in de typische Academia-kast met de beroemde keizerlijke zuilen (je bent niet voor niets afstammeling van Keizer Napoleon…) en dat is een kenmerkende signatuur van de DeWitt Academia-horloges.

De achterzijde van de DeWitt Academia Out of Time toont een fraai gestileerde rotor

De achterzijde van de DeWitt Academia Out of Time toont een fraai gestileerde rotor

Voor meer informatie: www.dewitt.ch