Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton

Opengewerkte Driewijzer Woensdag

Chronoswiss Flying Grand Regulator Skelet

De Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton valt op door de zaken die het horloge niet heeft. Chronoswiss heeft al het ‘overtollige’ materiaal weggehaald om te komen tot een zeer luchtige regulator die juist daardoor zeer opvallend is. De drie aanwezige wijzers kwaliferen het horloge voor deelname aan Driewijzer Woensdag.

Het diepe, driedimensionale uurwerk in de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton is verbluffend. Doordat Chronoswiss heeft gekozen voor een grote kast van 44 mm komt het geskeletteerde uurwerk majestueus tot zijn recht.

Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton in zwart en rode uitvoering

Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton in zwart en rode uitvoering

Opengewerkt hart

Het hart van de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skelet is het handopwindkaliber C. 677S, een flink onder handen genomen Unitas 6498. Chronoswiss doet de aanpassingen in eigen beheer in Luzern, Zwitserland. Het uurwerk tikt met 18.000 vibraties per uur, heeft een Incabloc-schokbeschermingssysteem, 46-uur gangreserve en de uren, minuten en seconden worden afzonderlijk, op verticale wijze getoond. Ook de achterzijde van het uurwerk is fraai versierd en verbeterd. Zo zijn onder andere verschillende bruggen aangepast en verfraaid in vergelijking met het originele Unitas-uurwerk.

Ook de achterzijde van de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton is geskeletteerd

Ook de achterzijde van de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton is geskeletteerd

Typisch Chronoswiss

De Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De basis is een 44 mm kast met een hoogte van 12,48 mm. Aan de voorzijde heeft het horloge gebogen saffierglas met anti-reflecterende coating en aan de achterzijde is een plat saffierglas gemonteerd. De grote regulator heeft de kenmerkende gekartelde Chronoswiss lunette aan de voor- en achterkant plus de ferme ui-kroon om de tijd in te stellen en het uurwerk op te winden. Het horloge is onmiddellijk herkenbaar als een Chronoswiss en dat is een fraai compliment voor het kleine horlogehuis dat in 1987 de eerste regulator lanceerde.

Flying Grand Regulator Skeleton in blauwe uitvoering

Flying Grand Regulator Skeleton in blauwe uitvoering

De verschillende gelimiteerde uitvoeringen van de Chronoswiss Flying Grand Regulator Skeleton zijn verkrijgbaar in de webshop van Chronoswiss en voor meer informatie verwijzen we naar www.chronoswiss.com.