Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000

Het automatische kaliber 9S bestaat 20 jaar

Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition

De Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition wordt uitgegeven ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het Grand Seiko kaliber 9S. De gebruikte materialen zijn titanium en een nieuw soort, door Seiko ontwikkeld blauw keramiek, en de wijzerplaat heeft een bijzonder patroon dat de merknaam en de naam van het uurwerk grafisch verbeeldt.

Er is nogal wat materiaal gebruikt bij de bouw van Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition (SBGJ229G). Het binnenste deel van de 46,2 mm kast en de buitenste schakels van de armband zijn gemaakt van zeer licht titanium met een hoge intensiteit, zijn de buitenbehuizing en de middelste schakels van de armband gemaakt van het nieuwe Grand Seiko blue zirconia-keramiek, een extreem hard materiaal.

Gelimiteerd tot 350 stuks

Alle mechanische Grand Seiko-modellen worden geassembleerd in de Shizuku-ishi Watch Studio, in de stad Morioka, gelegen in de prefectuur Iwate in het noorden van Japan. Dus ook de Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition die is gelimiteerd tot 350 stuks en 15.000 euro kost. Het horloge heeft in de kast een bijzonder Hi-beat 9S86 kaliber dat is aangepast aan de Grand Seiko “Special”-standaard – het staat op de wijzerplaat vermeld op 6 uur – en heeft een afwijking van slechts van +4 tot -2 seconden per dag.

GMT-kaliber 9S86 in de Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition

GMT-kaliber 9S86 in de Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition

De moderne kaliber 9S-uurwerken stammen allemaal af van Seiko’s mechanische Hi-beat-uurwerk 61GS dat in 1968 debuteerde. Het uurwerk tikt met 36.000 trillingen per uur en dus beweegt de secondewijzer iedere tiende van een seconde een stap voorwaarts. Speciaal voor de hedendaagse 9S mechanische uurwerken ontwikkelde Seiko een balansveer gemaakt van een speciale legering met de naam Spron 610. De Hi-beat balansveer is veel beter bestand tegen schokken en magnetisme dan vergelijkbare exemplaren gemaakt van standaardlegeringen en levert daardoor zeer hoge prestaties.

Grand Seiko is nu vrij

Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition in volle glorie

Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition in volle glorie

De Shinshu Watch Studio in Shiojiri, dat in de prefectuur Nagano ligt, herbergt de ateliers voor het maken van de kasten, wijzers en wijzerplaten voor alle Grand Seiko-modellen. De wijzerplaatindeling met ‘Seiko’ op 12 uur en ‘Grand Seiko’ kleiner op 6 uur is vorig jaar ingrijpend ingrijpen veranderd. Het Seiko-logo is verdwenen en het Grand Seiko-logo staat nu groter op de markante 12 uur-positie. Seiko President Shinji Hattori (1953), de achterkleinzoon van oprichter Kintar? Hattori zei over de nieuwe merkstrategie: “Grand Seiko begint aan een nieuw hoofdstuk. We laten het vrij zodat het als een onafhankelijk merk internationale successen kan boeken. Vanaf nu staat alleen nog de merknaam Grand Seiko op de wijzerplaat.”

Stralen wijzerplaatpatroon met diepte

De bijzondere wijzerplaat van de Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition

De bijzondere wijzerplaat van de Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition

De blauwe wijzerplaat van de Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT 36000 Limited Edition is versierd met een nieuw patroon dat buitengewone diepte geeft. De wijzerplaat draagt het merkmonogram, GS, en de kalibernaam, 9S, herhaald in een patroon dat vanuit het midden naar buiten straalt. De wijzerplaat heeft bovendien een zacht gestructureerd gevoel dat warmte toevoegt aan het ontwerp.

Voor meer informatie: www.grand-seiko.com