De Bethune DB25 Starry Varius

Geen viool, wel een woordgrapje én een hemels horloge

De Bethune DB25 Starry Varius

Wie had dat gedacht; een Zwitsers horlogehuis met humor. De Bethune verrast met een exclusief, gecompiceerd horloge én een woordgrapje. De nieuwste poëtische variant van de DB25 heet De Bethune DB25 Starry Varius. De naam van de meest iconische vioolbouwer Stradivarius zit erin verstopt en natuurlijk het hemelse thema van het horloge.

De hemel in de 42 mm De Bethune DB25 Starry Varius is diepblauw en daarin fonkelen de sterren. Meesterhorlogemaker Denis Flageolet raakt niet uitgekeken op de nachtlucht: “De kosmos, de tijd, de hemel daarboven… Wanneer je de tijd in beweging wilt observeren, kijk je omhoog. Dit is een terugkerend thema voor horlogemakers”, legt creatief meesterbrein Flageollet uit.

Lasergegraveerde Melkweg

In de afgelopen jaren zijn met sterren bezaaide wijzerplaten een integraal onderdeel geworden van de geschiedenis van De Bethune. De DB25 is een van de meest populaire en een van de meest populaire, uniek gemaakte modellen. De klant kiest het gewenste gedeelte van de Melkweg en vervolgens wordt daar door een lasergraveerder een afbeelding op de wijzerplaat van gemaakt.
Wat nieuw is aan de De Bethune DB25 Starry Varius is de nieuw ontworpen 42 mm titanium kast met een dikte 8,8 mm en perfect geïntegreerde en opengewerkte bandaanzetten. Zoals alle recente creaties van De Bethune, is de DB25 Starry Varius ontworpen om comfortabeler te dragen, maar vooral om de kenmerkende elegantie en verfijning van het merk weer te geven.

Renaissance-klok

De statige en klassieke De Bethune DB25 Starry Varius

De statige en klassieke De Bethune DB25 Starry Varius

De met de hand gepolijste, traditioneel ogende roségouden wijzers met exact bijpassende urenindexen, glijden over een zilverkleurige ring waarop Romeinse cijfers staan voor een klassiek effect. Het horloge geeft een beetje het gevoel van een Renaissance torenklok ergens in Toscane.

Met de hand

De saffierglazen zichtbodem van de DB25 Starry Varius met dubbele anti-reflecterende coating onthult het onberispelijke vakmanschap van het uurwerk waarin de nieuwste De Bethune-technologieën zijn verwerkt. Het horloge wordt aangedreven door het met de hand op te winden kaliber DB2105 dat tikt met een frequentie van 28.800 trillingen per uur. Het manufactuur-uurwerk is uitgerust met het nieuwste titanium balanswiel van De Bethune en een drievoudig schokabsorberend systeem.

Met de De Bethune DB25 Starry Varius is de manufactuur uit L’Auberson in het Zwitserse kanton Vaud, erin geslaagd een uitzonderlijk horloge te bouwen met uitgebalanceerde proporties en een optimale ergonomie voor dames- en herenpolsen. Het is een horloge dat tussen de sterren is gecomponeerd. Voor meer informatie: www.debethune.ch