Staudt Praeludium Chronograph

Klassieke sportieveling uit Boekelo, Twenthe

Staudt Praeludium Chronograph

Nieuw uit Boekelo: de Staudt Praeludium Chronograph. Yvo Staudt maakt zijn dromen waar met de presentatie van zijn laatste horloge-creatie, een heuse chronograaf, de meest populaire complicatie onder mannen. De chronograafversie van zijn Praeludium is een schot in de roos; uitgebalanceerd, robuust én traditioneel.

Vier jaar geleden, toen Yvo Staudt nog in Italië was voor zijn conservatoriumstudie, was hij al bezig met de chronograaf die hij nu presenteert. Twee Praeludiums gingen de chrono vooraf en die horloges toonden al dat Yvo Staudt serieus is als het gaat om horloges, héél serieus. De Staudt Praeludium Chronograph is dan ook een zeer goed doordacht horloge. De chrono combineert het traditionele en heldere design van de Praeludium-collectie met de sportiviteit, robuustheid en functionaliteit van een chronograaf. Het resultaat is een goed geproportioneerd en uitgewogen bi-compax chrono.

“Symmetrie en no-nonsense zijn mijn uitgangspunten voor de Praeludium” – Yvo Staudt

 

Ivoorkleurige Praeludium Chronograph met Milanese band

Ivoorkleurige Staudt Praeludium Chronograph met Milanese band

 

Yvo Staudt zegt over de Praeludium Chronograph: “De eerste tekeningen van dit horloge maakte ik al tijdens mijn conservatoriumstudie in 2013. Sinds die tijd heb ik het horloge doorontwikkeld en passeerden tal van prototypes de revue. De afmetingen van het horloge heb ik laten bepalen door de afstand van de register-wijzers, om harmonie te creëren tussen de verschillende radii en verhoudingen. Elegantie, slankheid, frisheid, symmetrie en no-nonsense zijn mijn uitgangspunten voor de Praeludium-collectie. Ik ben waanzinnig trots op het resultaat!”

Betrouwbare en bewezen basis

Zijaanzicht van de Staudt Praeludium Chronograaf

Zijaanzicht van de stalen 41 mm Staudt Praeludium Chronograaf. De kasthoogte is 13,6 mm

 

In de nieuwe Praeludium Chronograph komen drie kleuren naar voren die typisch zijn voor Staudt: blauw, ivoor en zwart. En dus is de chrono verkrijgbaar met een blauw/zwarte en een ivoorkleurige wijzerplaat. Boven de lichte wijzerplaat met twee subdials draaien bovendien geblauwde, bladvormige stalen wijzers. De 41 mm kast heeft een dikte van 13,6 mm en is gemaakt van 316L staal. Dubbel-ontspiegeld saffierglas aan de voor- en achterzijde bieden onbelemmerd zicht op de klassieke wijzerplaatindeling en het uurwerk.

Staudt Praeludium Chronograaf met roségouden rotor met Staudt familiewapen

Uurwerkzijde van de Staudt Praeludium Chronograaf met roségouden rotor met Staudt familiewapen

Valjoux verzekerd

Het gebruikte automatische chronograafuurwerk is het betrouwbare en bewezen Valjoux 7753. Het Zwitsers uurwerk heeft een tikgetal van 28.800, heeft 48 uur gangreserve en is gedecoreerd met perlage, Côtes de Genève en de schroeven zijn geblauwd. Trots van het uurwerk is de roségoud vergulde rotor waarop het familiewapen van Staudt prijkt.

De Praeludium Chronograaf met blauw/zwarte of ivoorkleurige wijzerplaat en leren band kost €2.989,-. Ook bestaat de mogelijkheid om het horloge met een stalen Milanese band te dragen en die variant kost €3.129,-. Voor meer informatie: www.staudtwatches.nl