Stilleven met HYT Skull 48.8

Geen Hollandse meester maar een Zwitsers vloeistofhorloge

HYT Skull 48.8 Blue cover

Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening of foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Vaak aanwezig in een stilleven is een schedel die de sterfelijkheid van de mens nog eens fijntjes onder de aandacht brengt. De compositie Stilleven met HYT Skull 48.8 is modern en klassiek tegelijk. Het hydromechanische horloge vervult hier de duorol van memento mori.

Stilleven met de HYT Skull 48.8 Red

Stilleven met de HYT Skull 48.8 Red

De HYT Skull met zijn 48,8 mm titanium kast is een moderne memento mori voor de pols. Plaats het horloge in een stilleven en het object krijgt een zeer artistieke vorm. HYT heeft drie toto vijftig stuks gelimiteerde uitvoeringen van de Skull 48.8 uitgebracht in de kleurenblauw, rood en groen. Achter het linkeroog bevindt zich een draaiende schijf die het passeren van elke kostbare seconde uitdrukt terwijl deze vervaagt van donker naar licht. In het rechteroog is de gangreserve-aanduiding geplaatst. Een minutenaanduiding ontbreekt. De blauwe, rode of groene vloeistof die rond de schedel stroomt, geeft de uren weer.

Hydromechanisch spektakelstuk

HYT Skull 48.8 Green

HYT Skull 48.8 Green

Het vloeibare kleurenspektakel speelt zich af in een door grijze tinten gekleurd decor.
De gegalvaniseerde wijzerplaat en titanium behuizing staan volledig in dienst van het opzichtige tafereel. De techniek die HYT aanwendt is indrukwekkend en uniek voor de horlogewereld. HYT’s exclusieve en gepatenteerde hydromechanische systeem werkt met twee balgen die vloeistof rondpompen. De glazen buisjes waarin de speciale vloeistof zichtbaar is, zijn geproduceerd volgens de strengste normen die in de medische wereld gebruikt worden en hebben aan de binnenzijde een nano coating.  Het systeem is uiterst delicaat en houdt rekening met schommelingen in temperatuur die de dichtheid van de vloeistof en dus de aanduiding van de tijd zouden ontregelen. Een mechanische basis met 65 uur gangreserve drijft via een conversie module die de draaiende beweging omzet in een lineaire, de vloeistofweergave aan.

Niet zomaar cool

De techniek is gecompliceerd en indrukwekkend, de HYT Skull 48.8 is voornamelijk cool. Het is bijna blasfemie om het horloge met dit woord te beschrijven, maar ja, wie een felgekleurde schedel gebruikt om de tijd aan te geven en de gangreserve vraagt daar natuurlijk ook wel om. De doelgroep van HYT praat vast en zeker ook in dergelijke termen en dus is cool in dit geval een oprecht compliment dat zowel slaat op de extravagante vorm als de onwaarschijnlijke techniek in de kast.

Voor meer informatie: www.hytwatches.com