Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

Flitsend op tijd waar ook ter wereld

Conquest V.H.P. GMT Flash Setting in blauwe uitvoering

De Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting gebruikt het flitslicht van een smartphone om elke tijdzone in te stellen. Deze innovatieve functie vereist geen externe verbinding zoals Wi-Fi of Bluetooth. Wie de bijbehorende app downloadt is overal ter wereld bij de tijd. En is de batterij (weer eens) op, dan kan het horloge ook met de hand worden ingesteld.

Met de introductie van de Conquest V.H.P. GMT Flash is de vorig jaar gestarte ‘Very High Precision’ familie verder uitgebreid. Het nieuwste quartz horloge met tweede tijdzone oogt als een traditioneel GMT-sporthorloge, maar heeft een zeer origineel systeem aan boord dat lichtflitsen van een smartphone gebruikt om de juiste tijdzone in te stellen en dat is allesbehalve traditioneel.

Precisietraditie

Conquest V.H.P. GMT Flash Setting in actie

Conquest V.H.P. GMT Flash Setting in actie

In 1954 zet de eerste kwartsklok van Longines een precisierecord neer in het Neuchâtel-observatorium en in 1984 wordt het eerste ultra-precieze Conquest V.H.P. quartz kaliber gepresenteerd. De Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting staat dus in een rijke traditie van precisie. Het horloge wijkt per jaar ongeveer vijf seconden af en een Gear Position Detection (GPD)-systeem stelt de wijzers op nul na zware impact of wanneer een sterk magnetisch veld wordt gedetecteerd.

Lichtsignalen

Belangrijkste noviteit van de Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting is het systeem waarmee het horloge snel en direct een tijd ingesteld kan worden zonder de kroon te gebruiken. Alle informatie die het horloge nodig heeft om overal ter wereld de juiste tijd weer te geven is vastgelegd in de bijbehorende applicatie. De telefoon zendt lichtsignalen naar het horloge en dat licht schijnt door een kleine opening op de wijzerplaat, verborgen in het cijfer 12. De Swap-functie biedt nog een opmerkelijk voordeel, waardoor de gebruiker thuistijd en reistijd kan uitwisselen op het display simpelweg door druk uit te oefenen op de kroon, voor nog meer leescomfort overal ter wereld.

Twee maten, twee materialen, vier kleuren

Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

De Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting komt in twee maten en twee kleuren; 41 en 43 mm en in staal en zwart PVD staal. Behalve de tweede tijdzone geven de horloges ook de uren, minuten, seconden en de datum weer (eeuwigdurende kalender). Twee afzonderlijke indicatoren (E.O.L. en E.O.E.) geven het einde van de levensduur van de batterij aan. De wijzerplaatvariaties zijn zwart, zilver, blauw en carbon en alle versie hebben de “Home Time” en “Travel Time”-symbolen op respectievelijk 10 uur en 2 uur. Behalve een stalen band (blank en zwart PVD) zijn er ook blauwe en zwarte rubberbanden leverbaar.