Knotsgekke Rolex Milgauss Tourbillon

Driewijzer Woensdag waanzin met Label Noir

Rolex Milgauss Tourbillon door Label Noir cover

Het is omdat ze het bij Label Noir zelf zeggen, de knotsgekke Rolex Milgauss Tourbillon is gemaakt voor een net zo knotsgekke cliënt. Een cliënt die anoniem wenst te blijven. Rolex heeft nooit eerder een tourbillon gemaakt en gaat dat ook zeer waarschijnlijk ook nooit doen. Zeker niet na het zien van deze diepzwarte wervelwind.

Bij Label Noir verstaan ze het vaak van personaliseren op uiterst hoog niveau. Dus toen een klant vroeg een Rolex Milgauss om te bouwen tot tourbillon werd daar welwillend op gereageerd. Na drie maanden was het horloge-schepsel klaar en presenteerde Label Noir CEO en horlogemaker Emmanuel Curti het horloge in een Geneefs restaurant. Na de presentatie kreeg de klant die anoniem wenst te blijven, zijn unieke horloge.

Rolex Milgauss Tourbillon door Label Noir

Rolex Milgauss Tourbillon door Label Noir

Gecompliceerde operatie

Het idee van het uurwerk was om zoveel mogelijk originele componenten te behouden. De balans is heel voorzichtig verwijderd en voorzien van een vervangend regulerend orgaan, de tourbillon. Het was geen eenvoudige operatie laat Curti weten. De wijzerplaat heeft nog steeds het originele fabrieksnummer maar er is wel een gat in aangebracht op 6 uur zodat de draaiende ‘wervelwind’ te zien is. De kast is de originele Milgauss-kast maar dan voorzien van een zwarte PVD-coating.

Het originele uurwerk van de Milgauss is aanwezig maar wel aangepast en voorzien van een tourbillon

Het originele uurwerk van de Milgauss is aanwezig maar wel aangepast en voorzien van een tourbillon

Om een idee te geven van de werkzaamheden van Label Noir. Het verzoek tot het aanbrengen van een zichtbodem in een doorgaans gesloten Rolex is al ingewilligd en de wens van een klant om de kroon van zijn Patek Philippe naar de linkerzijde van de kast te transformeren is in behandeling.

Wie ook bijzondere en/of knotsgekke horlogewensen heeft kan hier meer informatie vinden: www.labelnoirdesign.com