IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019

IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019

2019 is het jaar van het pilotenhorloge bij IWC. IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019 in 14, zeer verschillende gedaanten. Van retro-gekleurde exemplaren tot hightech creaties en van eenvoudige driewijzer-horloges tot uiterst gecompliceerde modellen. Een volledig overzicht van de 14 nieuwe Pilot’s Watches die IWC in petto heeft dit jaar.

IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019

De nieuwe Pilot’s Watch Chronograph Spitfire met beige SuperLuminova

Inspiratie voor de omvangrijke selectie nieuwe Pilot’s Watches werd geput uit het verre én recente verleden van IWC. IWC heeft een grote reputatie als bouwer van gespecialiseerde piloteninstrumenten en dat uit zich in de nouveautés. IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019 in zeer verschillende gedaanten en dat is opvallend. Dat betekent dat niet alleen horloges die door de RAF werden gebruikt tijdens WO II, maar ook recentere, keramische modellen als de Top Gun dienden als uitgangspunt. Als het gaat om het gebruik van keramiek was IWC een pionier en met de creatie van een materiaal met de naam Ceratanium heeft het horlogehuis uit Schaffhausen een nieuwe stap gezet.

Van Spitfire tot Top Gun en ook Le Petit Prince vliegt voorbij

IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019

De IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition Mojave Desert met zijn zandkleurige kast

 

Een IWC Mark 11 uit 1948

Dat zeer zwarte Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium, toonden we al eerder op Horloge.info. Nu is het tijd om de rest van de collectie te onthullen. Wat opvalt is dat IWC de klassieke Pilot’s Watches ongemoeid heeft gelaten en zich heeft geconcentreerd op de Spifire, Top Gun en Le Petit Prince uitvoeringen binnen het pilotenspectrum. Waarom iets veranderen als het al zo goed is, zullen ze in Schaffhausen wellicht gedacht hebben. Dat betekent niet dat de oer-pilotenhorloges niet als uitgangspunt werden genomen, verre van dat zelfs. Zo stond de Mark XI uit 1948 model voor twee versies van de Pilot’s Watch Automatic Spitfire in brons en staal. Verder vallen de retro-gestileerde Pilot’s Watch Chronograph Spitfire met beige SuperLuminova en de moderne, zandkleurige Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition Mojave Desert op. Die laatste is onze voorlopige favoriet, maar kies vooral zelf een favoriet horloge uit onderstaande galerij. Veel kijkplezier!

14 nieuwe IWC Pilot’s Watches vliegen over de SIHH 2019

Voor meer informatie over de 14 nieuwe Pilot’s Watches ga naar www.iwc.com