Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

De nieuwe Heritage-modellen in het zonlicht

Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

Bij Montblanc geloven ze in hun herkomst. In de herkomst van Minerva om precies te zijn. Logisch want hoe beroemd de schrijfinstrumenten van Montblanc ook moge zijn, de horloges van Minerva overstijgen de Montblanc-horlogecreaties. Maar Montblanc en Minerva zijn één tegenwoordig! Dat bewijst dit live SIHH 2019 nieuws van Montblanc met veel historische Minerva-verwijzingen.

In aanloop naar de SIHH 2019 toonde Montblanc al een aantal zeer interessante nieuwigheden in de collectie. Zo werden in de TimeWalker-collectie twee ‘reverse panda’ chronografen voorgesteld en in de Legacy-collectie verschenen twee Nicolas Rieussec-chronografen. Focus tijdens de SIHH 2019 ligt volledig op de nieuwe modellen in de Heritage-collectie. Deze collectie werd al eerder voorgesteld in een zonovergoten en warm Miami. Dat verklaart het decor waarin dit live SIHH 2019 nieuws van Montblanc is gefotografeerd.

Fine watchmaking en hero products

Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

De zeer klassiek ogende Montblanc Heritage Perpetual Calendar

De nieuwe Heritage-modellen putten vrijelijk en rijkelijk uit de Minerva-schatkist. CEO Nicolas Baretzki heeft een duidelijk beeld van Montblanc als horlogemaker: “Montblanc staat anno 2019 voor fine watchmaking met karakter. De geschiedenis van Minerva is volledig geïntegreerd in de verschillende collecties, zowel vanuit een technisch als vanuit een esthetisch perspectief. De belangrijkste collecties zijn in te delen als Sport, Classic en Heritage. En onze zogeheten hero products, denk aan de duurdere chronografen, QP’s en tourbillon-modellen, krijgen de tijd zich te vestigen en te onderscheiden in een zeer competitieve omgeving.”

Heritage Pulsograph LE 100 met Calibre 13.21

Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

De 40 mm Montblanc Heritage Pulsograph LE 100 in staal met zalmkleurige wijzerplaat

De nieuwe Heritage-collectie toont exact wat Baretzki zegt. De top van de collectie is de Heritage Pulsograph LE 100. Het horloge is uitgerust met het Calibre 13.21 en dat is een kunststukje in 239 onderdelen van Minerva, de beroemde en bejubelde chronograafproducent van weleer. Dat uurwerk staat voor vakmanschap, stijl en tijdloze waarde. De Pulsograph met zijn zalmkleurige wijzerplaat en geblauwde wijzers grijpt terug op de jaren ’40 en ’50 toen chronografen werden uitgerust met een speciale schaalverdeling zodat dokters een hartslag konden meten. De tot 100 stuks gelimiteerde Heritage Pulsograph LE 100 in zijn 40 mm stalen kast zal heel wat harten sneller doen slaan. En dat is niet enkel door de fraaie proporties, de subtiele wijzerplaat of het fabuleuze handopwinduurwerk dat door de zichtbodem is te zien. Ook de prijs van 28.000 euro is iets om opgewonden van te raken. Voor sommige een smak geld, voor anderen een ‘koopje’ in vergelijking met soortgenoten van huizen als Vacheron Constantin en Patek Philippe.

Heritage Perpetual Calendar

Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

De tot 100 stuks gelimiteerde Montblanc Heritage Perpetaul Calendar in roségoud

Toen Montblanc in 2014 hun budget-QP lanceerde was het baanbrekend bezig. Voor zo’n 10.000 euro was een klassieke Swiss Made complicatie te koop en dat zorgde voor nogal wat opwinding onder de concurrentie en liefhebbers. De nieuwe Heritage Perpetual Calendar is uitgerust met een nieuw uurwerk dat zich eenvoudig middels de kroon laat instellen, wel zo fijn voor een horloge met eeuwigdurende kalender. Het automatische kaliber MB 29.22 heeft ook een mechanisme dat ervoor zorgt dat in bepaalde posities van de wijzers, het uurwerk niet versteld kan worden. De kroon doordraaien en het delicate, gecompliceerde uurwerk verwoesten is dus gelukkig niet mogelijk. Het geheim en meest interessante deel van het uurwerk zijn tandwielen. In plaats van een uurwerk te bouwen dat kleine hefbomen gebruikt zoals in traditionele eeuwigdurende kalenders, heeft Montblanc tandwielen gebruikt om de verschillende kalenderfuncties te laten bewegen. Tandwielen zijn robuuster dan hefbomen en daardoor veel minder gevoelig voor alledaags gebruik. In staal kost het traditioneel ogende, maar zeer innovatie horloge 14.900 euro en de tot 100 stuks gelimiteerde roségouden variant kost 24.900 euro.

Heritage Monopusher Chronograph

Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

42 mm Montblanc Heritage Monopusher Chronograph in staal

Een monopusher voor 4.700 euro! Zo, dat is eruit. De 42 mm stalen Heritage Monopusher Chronograph heeft een ongekende prijsstelling voor een Zwitserse chronograaf die maar één drukker gebruikt om een tijdmeting te starten, te stoppen en weer op nul te stellen. Aan de basis van het horloge ligt het kaliber Sellita SW510 waarop Montblanc een eenjarig exclusief gebruiksrecht op heeft. De klassiek ogende bi-compax chronograaf heeft de enkele drukker niet op 2 uur zoals de chronografen op Minerva-basis, maar in de kroon geïntegreerd; de meest klassieke en subtiele positie. Misschien geen hero product volgens Bartezki’s regels, maar wel heroïsch fraai.

Heritage Automatic, Day Date en GMT

Live SIHH 2019 nieuws van Montblanc

40 mm Montblanc Heritage Automatic in staal met champagnekleurige wijzerplaat

De basis van de Heritage-collectie wordt gevormd door een drietal modellen. De 40 mm Heritage Automatic is leverbaar in staal (2.150 euro met leren band en met stalen band 2.350 euro) en in roségoud met een nostalgische crème brûlée gekleurde wijzerplaat voor 7.900 euro. De stalen 39 mm Heritage Day Date heeft een prijs van 2.450 en tenslotte is er nog de GMT. De GMT heeft een stalen 40 mm kast en kost 2.700 euor met een fraaie leren band van zeer hoge kwaliteit – net als alle leren banden gemaakt in Montblancs eigen leeratelier in Florence – of 2.900 euro voor een stalen Milanese band.

Voor meer informatie over de nieuwe Montblanc Heritage-collectie: www.montblanc.com