Twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc

TimeWalker Manufacture Chronograph & TimeWalker Chronograph Automatic

Twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc

Geen zwarte oogjes in een wit gezicht, maar witte oogjes in een zwart gezicht. Een panda-wijzerplaat heeft witte subdials op een zwarte achtergrond en de twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc hebben dat dus precies andersom. De ene heeft een manufactuur-uurwerk en de andere niet en dat zorgt voor een zeldzaam scherpe prijs.

Twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph met reverse panda wijzerplaat

De Indian Creek Country Club ligt op een privé-eiland tussen Bal Harbor en Miami Beach. Op Indian Creek Island staat een twintigtal villa’s en een golfclub die in 1928 werd gebouwd. Misschien overbodig om te vermelden is dat het eiland een zogeheten ‘gated community’ is. Wat zeker geen overbodig en zeker een opmerkelijk feit is is dat het eilandje een eigen politiemacht(je) heeft die het eiland 24/7 bewaken; met autopatrouilles op het eiland en rond het eiland met boten.De club zelf is een imposant koloniaal gebouw met Spaanse invloeden. In deze rustieke setting presenteerde Montblanc al in oktober de nieuwe horloges voor 2019. De meeste exemplaren hebben een embargo tot de aankomende SIHH in januari. Twee reverse panda TimeWalker chronografen kunnen we nu alvast voorstellen.

TimeWalker Manufacture Chronograph

Twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc

De Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph kost 4.990 euro en dat is inclusief het in eigen huis gebouwde kaliber MB 25.10

De twee nieuwe Montblanc TimeWalker chronografen zijn kleurvariaties op bestaande modellen. De eerste varianten hadden zwarte tellers op een witte achtergrond en dat type wijzerplaat staat algemeen bekend als een panda-ontwerp. De nieuwe TimeWalker-chronografen hebben een precies omgekeerde wijzerplaat; reverse panda. De TimeWalker Manufacture Chronograph heeft een stalen, gesatineerde 43 mm kast met daarin het in eigen atelier gebouwde kaliber MB 25.10. Dit automatische uurwerk heeft onder andere een fraaie, traditionele afwerking met Côtes de Genève, geblauwde schroeven en een zwarte mono-blok rotor. Het verfijnde uurwerk maakt bovendien gebruik van een column wheel, heeft een horizontale koppeling en een stop-seconden mechanisme zodat de tijd uiterst nauwkeurig kan worden ingesteld. De prijs van 4.990 euro is zeer scherp te noemen voor een manufactuur-chrono met dergelijke techniek aan boord.

TimeWalker Chronograph Automatic

Twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc

De 43 mm TimeWalker Chronograph Automatic met keramische lunette

Twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc

De TimeWalker Chronograph Automatic met heldere, rode secondewijzer van de chronograaf

De twee reverse panda TimeWalker chronografen van Montblanc zijn allebei scherp geprijsd, maar de TimeWalker Chronograph Automatic is de scherpste. Het kleine broertje van het manufactuur-model is alleen kleiner in de figuurlijke zin van het woord want ook deze stalen chrono meet 43 mm. Het gebruik van het automatische kaliber MB 25.07 op Sellita SW500-basis zorgt ervoor dat deze variant een prijs heeft gekregen van 3.200 euro. Dat is uiterst scherp voor een chronograaf voorzien van een datumaanduiding op 3 uur, een zwarte keramische lunette en allerlei fraaie details als de rode wijzer met Minerva-pijlpunt en semi-geskeletteerde bandaanzetten. Over de betrouwbaarheid van het uurwerk hoeft niemand zich zorgen te maen want het horloge heeft een intensieve Montblanc Laboratory Test 500 doorstaan.

Voor meer informatie: www.montblanc.com