3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic

SIHH 2019: Baume & Mercier kiest voor eeuwig

3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic

De Baume & Mercier Clifton Baumatic-collectie werd vorig jaar gepresenteerd tijdens de 2018 Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH). De 3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic die tijdens de SIHH 2019 worden onthuld zijn de Clifton Baumatic Perpetual Calendar en twee nieuwe varianten op het al bestaande thema in roodgoud en in staal met een blauwe wijzerplaat.

3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic

Clifton Baumatic Perpetual Calendar in roségoud

De 42 mm roodgouden Clifton Baumatic Perpetual Calendar is de ‘grote baas’ van de collectie. Baume & Mercier gebruikte het Baumatic BM13-1975AC-1 manufactuur-uurwerk als basis en plaatste daarop een module voor het eeuwigdurende gedeelte. Het kaliber Baumatic is anti-magnetisch en vereist slechts een onderhoudsbeurt per 7 jaar. De eeuwigdurende kalender in deze Clifton geeft de datum, de dag van de week, de maand en de maanfasen weer, terwijl automatisch rekening wordt gehouden met de variërende lengte van maanden en het schrikkeljaar. Het horloge vereist geen enkele datumcorrectie vóór 1 maart 2100, een niet-schrikkeljaar.

Klassieke kalenderaanduidingen

De Clifton Baumatic QP mag dan een modern uurwerk hebben, het uiterlijk is klassiek. Een roomwitte wijzerplaat en 3 subdials voor de eeuwigdurende kalender: de eerste op 9 uur voor de dag van de week, de tweede op 12 uur voor de maand en schrikkeljaar cyclus, en de derde op 3 uur voor de datum. De geblauwde wijzers accentueren de kalenderfuncties en de maanfase-indicatie is op 6 uur te zien. Voor een betere leesbaarheid wordt de wijzerplaat overkoepeld door een sferisch saffierkristal met antireflectie.

3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic

Uurwerkzijde van de nieuwe Clifton Baumatic Perpetual Calendar

De 42 mm roodgouden kast van de Clifton Baumatic Perpetual Calendar (Ref. 10470) is slechts 12,1 mm hoog. De achterkant van de kast heeft een saffieren zichtbodem. Dat onthult een fraai afgewerkt uurwerk met fraai gedecoreerde bruggen en een rotor versierd met Côtes de Genève.

Nog meer roodgoud

De drie Clifton Baumatic-horloges, aangedreven door de BM13-versie van het Baumatic-kaliber, combineren prestaties, technische prestaties en een verfijnd ontwerp. Dit jaar wordt de collectie vergroot met een 39 mm roodgouden variant (Ref. 10469) en een stalen variant met blauwe wijzerplaat. De meest luxueuze nieuweling heeft een zacht witte wijzerplaat voorzien van opgelegde, roodgouden indexen. De meest luxueuze is ook de meest precieze zoals op de wijzerplaat in een discreet antracietgrijs draadkruis te lezen is. De COSC-certificering geeft extra waarde aan het tijdsinstrument. Ook de secondewijzer is uitgevoerd in antracietgrijs en dat is een fraai contrast met de gouden uren- en minutenwijzers. Met zijn gesatineerde rode goudkleurige kast van 39 mm is dit het ideale horloge voor mannen die op zoek zijn naar prestaties en klassieke elegantie.

3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic

De chronometer precieze Clifton Baumatic in roségoud die tijdens SIHH 2019 werd gepresenteerd

Staal met blauw

De nieuwe variant in een 40 mm stalen kast met een blauwe wijzerplaat et zonnestraalmotief komt in maar liefst 4 varianten. De keuze bestaat uit wel of niet COSC-gecertificeerd en leer of staal als materiaal voor de band (Ref. 10510 (leer) en Ref. 10511 (staal), COSC-modellen Ref. 10467 (leer) en Ref. 10468 (staal). Het automatische Baumatic-biedt naast 120 uur (5 dagen) gangreserve, uitstekende chronometerprestaties. In het geval van de COSC-modellen is dat -4 / + 6 seconden per dag. De wijzerplaat van elk van de 3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic heeft een oversized datumvenster op 3 uur en heeft een koepelvormig saffierglas met anti-reflectiebehandeling om een ??goede afleesbaarheid te garanderen.

3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic

De Clifton Baumatic in staal met een blauwe wijzerplaat is nieuw voor 2019

Voor meer informatie over de 3 nieuwe versies van de Clifton Baumatic: www.baume-et-mercier.com