Baume & Mercier Clifton Baumatic heeft eerste inhouse uurwerk

Baume & Merciers heeft tijdens SIHH haar eerste inhouse ontworpen uurwerk gepresenteerd.  Het uurwerk is ontwikkeld in samenwerking met ValFleurier Manufacture. Nieuwe geavanceerde innovaties vormen de kern van het mechanisme dat is ontwikkeld door Richemont R&I team. High lights; Het uurwerk kent een bescherming tegen magnetische velden in dagelijks gebruik tot 1500 Gauss, kent een gangreserve van 120 uur, heeft een verbeterde precisie van -4 / +6 seconden per dag en heeft minder frequente onderhoudsservice nodig.

Baume et Mercier Clifton Baumatic 10401

Baume et Mercier Clifton Baumatic 10401

Het elegante herenloge met 40 mm kast kent modellen in staal plus een staal gouden uitvoering. De wijzerplaat, met datumvenster op 3 uur is er in wit of zwart. De stalen kast is afgewerkt met een transparante kastdeksel van de saffier, waardoor de automatische uurwerk, Baumatic BM12-1975A, in werking te zien is.  Het horloge wordt gedragen op een leren band, in diverse kleuren leverbaar.

Baume et Mercier Clifton Baumatic 10398 steel leather front

Alain Zimmermann, CEO van Baume & Mercier over het inhouse Baumatic BM12-1975A-kaliber tijdens SIHH: “We zijn geen productiebedrijf. We ontwikkelen, assembleren en houden ons bezig met kwaliteitscontrole. Maar we kregen steeds vaker de vraag waarom we geen eigen kalibers hadden. Voor ons was het belangrijk dat, wanneer we dit zouden gaan doen, het geen negatieve prijsinvloed op het horloge mocht hebben.”Baume et Mercier Clifton Baumatic 10398 steel leather High Touch

Baume & Mercier ontwikkeld het kaliber met experts van Richemont en Manufacture Horlogère ValFleurier. Richemont, eigenaar van een aantal van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van luxegoederen, waaronder horloges, heeft de afgelopen jaren een eigen onderzoeks- en innovatie centrum ontwikkeld waar zo’n vijftig mensen zich bezighouden met vraagstukken rondom technologie. Tot de Richemont groep behoren o.a. Cartier, Van Cleef & Arpels, Piaget, Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, IWC Schaffhausen, Panerai en Montblanc.Baume-Mercier_Baumatic_movement-back-2017_1628615

Samen met deze experts en Manufacture Horlogère ValFleurier, uurwerkproducent onder eigendom van Richmont, hebben de creatieve en technische teams van Baume & Mercier de eerste automatisch uurwerk van het merk kunnen ontwikkelen – het Baumatic BM12-1975A-kaliber. Manufacture Horlogère ValFleurier maakt naast kalibers voor Baume & Mercier ook uurwerken voor o.a. Montblanc en Panerai.

Prijs vanaf €2.450,-

Meer informatie: baume-et-mercier.com