Sinds Seiko een samenwerking met PADI is aangegaan in 2016, zijn er al een aantal boude special editions op de markt verschenen. Het horloge dat we in februari zullen gaan zien, mag zich hier ook toe rekenen, maar geeft het woord ‘special’ op zijn eigen manier een extra betekenis.

 

SeikoPADI2018feb

Het design is een moderne reïnterpretatie van Seiko’s eerste duikhorloge uit 1965. De kleurgradatie van blauw naar zwart met een golvend guillochepatroon refereert aan de diepere zee en maakt het horloge een oprechte eyecatcher tussen de laatst gelanceerde modellen van Seiko. De wijzerplaat is ontworpen voor maximale leesbaarheid, óók in het donker ver onder de zeespiegel. Zo zijn de indexen extra groot en gelakt met Seiko’s LumiBrite, waardoor ze lichtgeven in het donker. Enkele indexen en de minutenwijzer doen dit met blauw licht, overige indexen en de uurwijzer met groen.

Ook de kast en zijn features  staan in het teken van sportieve functionaliteit. De kast – van roestvrij staal – is waterdicht tot 200m; een horloge daadwerkelijk gebouwd om de opererende duiker bij te staan. Voor optimale veiligheid draait de bezel slechts één kant op en is de kroon afgewerkt met screw-down protection: een eigenschap die Seiko vaker toepast in zijn duikhorloges om te voorkomen dat de kroon per ongeluk uitgetrokken wordt – een risico die een duiker zich niet kan permitteren. Al met al is de PADI Special Edition 200m automatic diver’s Seiko pur sang.

Weer typisch Seiko is de siliconen ‘accordeon strap’, die de Japanse horlogemaker in 1975 uitvond met oog op de verschillende soorten druk die het materiaal onderwater te verduren heeft.

SeikoPadi

Details: De kast heeft een diameter van 42,6mm, waarin een automatisch kaliber schuilgaat met 23 jewels: kaliber 6R15. Dit kaliber geeft uren, minuten en seconden aan, houdt een frequentie van 21,600vph (3Hz) en heeft een prima gangreserve van 50 uur. De band is blauw en van silicoon; iets dat we vaker zien bij Seiko’s duikershorloges

Prijs: Circa €910
Verkrijgbaar vanaf februari 2018