Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT

Baume & Mercier verbreedt de sportcollectie

Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT

Met de Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT verbreedt Baume & Mercier de sportive Clifton-collectie. Maar liefst vier bronzen varianten en twee GMT-versies worden het veld ingestuurd. De strijd om de sportieve mannenpols is intens en het aantal deelnemers groot. ‘Baume’ neemt het op tegen o.a. Longines, TAG Heuer, Oris, Maurice Lacroix en Montblanc.

Begin dit jaar toonde Baume & Mercier tijdens de winterse SIHH al 3 nieuwe varianten op het Clifton-thema. En daar gaat het horlogehuis in de lente vrolijk mee door. De nieuwe Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT delen hun genen, maar zien er behoorlijk verschillend uit. Neem nou de Bronze, dat is de meest modieuze Clifton terwijl de GMT meer vanuit traditionele functionaliteit opereert. Laten we maar met de GMT beginnen die de tweede tijdzone weergeeft door een centrale wijzer en een azuurblauwe aluminium lunette met 24-uurs indeling. Op 3 uur toont het stalen 42 mm horloge een datum. In de deels gepolijste en gesatineerde kast tikt een automatisch uurwerk met 42 uur gangreserve. Doordat de hoogte van de kast een ingetogen 10,6 mm bedraagt kan het discreet onder het manchet kan verdwijnen.

Twee tijdzones, twee soorten banden

Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT

Clifton Club GMT in volledig stalen uitvoering

De geschroefde kroon wordt beschermd door de vorm van de kast. Bovendien is de diepzwarte wijzerplaat met het Phi-logo op 12 uur en de uren en minutenwijzers die zijn voorzien van wit Superluminova dat in het donker blauw opgloeit, functioneel fraai te noemen. De robuuste Clifton Club GMT is ook uitgerust met een ontspiegeld, krasbestendig saffierglas en een versierd achterdeksel. Bovendien is dat achterdeksel geschroefd waardoor deze Clifton Club; alle zorgen voor een waterbestendigheid van 10 ATM, tot een diepte van 100 meter. Opgelet, de Clifton Club GMT is beschikbaar in twee versies, met twee banden. De eerste optie: een zwarte kalfsleren band versierd met zeildoekachtige patronen en een blauwe rubberen voering. De tweede optie: een afwisselend gepolijste en gesatineerde stalen band met drie rijen schakels. Beide banden hebben een verstelbare, drievoudige vouwsluiting.

Brons, niet omdat het kan, maar omdat het moet

Geen enkel horlogehuis kan het zich anno 2019 nog veroorloven geen bronzen horloges in de collectie te hebben. En dus presenteert ‘Baume’ in één klap vier varianten van de Clifton Club Bronze. De neo-retro uitstraling van brons is wordt door het horlogehuis gecombineerd met vier wijzerplaatversies; zwart, bruin, blauw en groen. De 42 mm x 10,3 mm gepolijste en gesatineerde bronzen kast van deze nieuwe Clifton Club ontwikkelt na verloop van tijd een uniek patina. De interactie tussen horloge en drager zal zich na verloop van tijd gaan uiten in zeer persoonlijke  effecten van oxidatie. Als het oxideert, wordt de bronzen behuizing donkerder van kleur, dieper bruin en kan op den duur een groenachtige glans krijgen. Al deze chromatische nuances zijn te wijten aan blootstelling aan lucht, water of zonlicht. De precieze kleurnuances zijn van tevoren onvoorspelbaar en dat is deel van de charme van brons.

Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT

Clifton Club Bronze met groene wijzerplaat

Brons bescherm 


Brons heeft behalve esthetische kwaliteiten ook functionele eigenschappen die de moeite meer dan waard zijn. Het voordeel van het gebruik van brons ligt in het feit dat het een levend, veranderend en niet-magnetisch materiaal is, waardoor het uurwerk beschermd wordt tegen storend magnetisme. In het hart van de Clifton Club Bronze tikt een Swiss Made automatisch uurwerk dat tikt met 28.800 trillingen per uur (4 Hz). De sportieve kwaliteiten van de Clifton Club Bronze worden benadrukt door de schroefkroon en de eenzijdig verdraaibare lunette, een waterbestendigheid tot 10ATM en een krasbestendig saffierglas.
 

Brons met zwart, bruin, blauw en groen

De Clifton Club Bronze verkrijgbaar in vier versies. De eerste heeft een zwarte wijzerplaat zwarte kalfsleren band, de tweede versie heeft een bruine wijzerplaat en een bruine nubuck kalfsleren band met contrasterend stiksel in gebroken wit en een extra zwarte rubberen band, en de derde versie heeft een blauwe wijzerplaat en een blauwe rubberen band. Tenslotte komen we aan bij de vierde versie die is voorzien van een groene wijzerplaat en een bruine nubuck-kalfsleren riem met contrasterend stiksel. Voor deze laatste twee referenties is een extra armband beschikbaar: een zwarte kalfsleren riem met een groene rubberen voering. Elke band is uitgerust met een gesp met lussen van roestvrij staal. Prijzen van alle nieuwe Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT modellen worden later bekend. 

De Baume & Mercier Clifton Club Bronze en Clifton Club GMT referenties:

Clifton Club 42 mm Automatic GMT: 10486

Clifton Club 42 mm Automatic GMT stalen band: 10487

Clifton Club 42 mm Bronze Automatic zwarte wijzerplaat: 10500

Clifton Club 42 mm Bronze Automatic bruine wijzerplaat: 10501

Clifton Club 42 mm Bronze Automatic blauwe wijzerplaat: 10502

Clifton Club 42 mm Bronze Automatic groene wijzerplaat: 10503

 

Voor meer informatie over de verschillende Clifton-modellen: www.baume-et-mercier.com