Drie kleine complicaties voor de Classima

Baume & Mercier blijft bouwen aan de collectie

Drie kleine complicaties voor de Classima

Baume & Mercier heeft gecompliceerd werk gemaakt van de meest klassieke collectie van het Geneefse huis, de Classima-lijn. Met de introductie van drie kleine complicaties voor de Classima wordt de collectie verbreed als uitgediept. Het diepblauwe drietal heeft een klassiek modern en toch ook voornaam voorkomen.

De afgelopen tijd heeft Baume & Mercier vooral de robuuste Clifton in de schijnwerpers geplaatst. De recentelijk gepresenteerde bronzen Clifton Club en de gecompliceerde roségouden Clifton Perpetual Calendar zijn hiervan het beste bewijs. Maar nu is het tijd voor de klassieke Classima. Drie kleine complicaties worden opgevoerd. En deze stalen 42 mm Classima-varianten zijn verkrijgbaar met een traditionele alligatorleren band of een stalen variant die de horloges een meer hedendaags uiterlijk geeft. Kleine complicatie klinkt misschien wat denigrerend, maar eigenlijk staat het synoniem voor praktische gebruiksvriendelijkheid. Natuurlijk, een eeuwigdurende kalender is bewonderingswaardig, maar een complete kalender doet bijna hetzelfde. Bovendien doet een complete kalender het tegen een fractie van de prijs van een QP.

Classima Complete Calendar and Chronograph

De Complete Calendar (met leren alligator band: 10484 en met stalen band: 10485) is een mechanische manier om de datum, dag, maand en maanstand bij de hand te hebben. En met de toegevoegde chronograaf kan er ook nog heel precies een eitje gekookt worden; niet te hard en niet te zacht. Op de blauwe wijzerplaat toont het horloge de chronograaffuncties en uren, minuten en kleine seconden op 9 uur. Het horloge toont ook een volledige kalender plus een 24-uursindicator die duidelijk onderscheid maakt tussen dag en nacht. Heel traditioneel worden de dagen en maanden in kleine vensters op 12 uur weergegeven. De datum wordt aangegeven aan de rand van de wijzerplaat door een extra centrale wijzer. En om de wijzerplaat te voltooien, worden de maanstanden (29,5 dagen) weergegeven op 6 uur.

Classima Central Hand Dual Time

Ook de Classima Central Hand Dual Time (met leren alligator band: 10482 en met stalen band:  10483) is een praktisch tijdsinstrument. De datum wordt weergegeven in een traditioneel venster op 3 uur. Maar dan gaat deze Classima verder. Door het toevoegen van een extra tijdzone wordt het een prettig reisgezel. Bovendien is het een creatie die in elke tijdzone als gesoigneerd en verfijnd zal worden beschouwd. Een extra centrale wijzer geeft op elegante én leesbare wijze een tweede tijdzone aan. Terwijl de lokale tijd – uren, minuten en seconden – wordt weergegeven middels drie klassieke centrale wijzers, is de tweede tijdzone af te lezen met een contrasterende rode wijzer. En die wijzer glijdt heel statig langs een tweekleurig 24-uursschaal. Het witte gedeelte geeft de uren van de dag aan, terwijl het blauwe gedeelte is gewijd aan de uren van de nacht.

Classima Small Second

Om nu te zeggen dat de Small Second (met leren alligator band: 10480 en met stalen band: 10481) een toolwatch is, gaat te ver. Maar de drie kleine complicaties voor de Classima zijn behalve puur functioneel ook traditioneel fraai. En een kleine seconde wordt nu eenmaal geclassificeerd als een kleine complicatie. De meest traditionele plek voor een kleine seconde is 6 uur en daar vinden we deze dan ook terug. En dat allemaal op een wijzerplaat die fraai gedecoreerd en gestructureerd is en Romeinse cijfers toont voor een onvervalst klassiek uiterlijk. Voor alle drie de nieuwe Classima-modellen geldt dat er automatische Swiss Made Sellita-basisuurwerken zijn gebruikt. Ook een stalen kast met een diameter van 42 mm en een waterdichtheid tot 50 meter zijn overeenkomsten.

Voor meer informatie over de drie kleine complicaties voor de Classima als dealer adressen en verkoopprijzen : www.baume-et-mercier.com