Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

Pre-SIHH 2019 – Een slanke, nachtblauwe limited edition

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

Elegant, exclusief en gecompliceerd, de Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel heeft het. De kunst van het guillocheren en emailleren worden aangewend om het maanfasehorloge extra glans te verschaffen.

Aan de vooravond van de SIHH 2019 wordt heel wat horlogenieuws alvast geserveerd. Als de pre-SIHH 2019-noviteiten van Vacheron Constantin  en IWC een voorgerecht zijn, mogen we die van Roger Dubuis, Panerai en nu Jaeger-LeCoultre beschouwen als een amuse bouche. Met de Master Ultra Thin etaleert het horlogehuis uit Le Sentier twee “Métiers Rares” die al generaties lang worden gekoesterd bij de manufactuur, te weten guillocheren en emailleren. De artistieke technieken die Jaeger-LeCoultre heeft aangewend zijn delicaat en subtiel en vereisen dito handwerk. En wanneer er geen handen gebruikt worden, staan er altijd nog eeuwenoude machines in het atelier die doen wat ze al sinds mensenheugenis doen, delicate onderdelen vervaardigen of verfraaien.

Emailleren en guillocheren gecombineerd

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

De zeer subtiel geguillocheerde en geëmailleerde wijzerplaat van de Master Ultra Thin Moon Enamel

De diepe nachtblauwe wijzerplaat van de Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel valt niet enkel op door de intense kleur. De wijzerplaat toont ook subtiele geometrische motieven, een geguillocheerd reliëfeffect voor extra levendigheid in de ‘nacht’. Emailleren is een eeuwenoude expertise die in 1999 in ere werd hersteld bij Jager-LeCoultre. Emailleren vereist extreme concentratie en oneindig veel geduld. Dat geldt ook voor het guillocheren en wanneer beide technieken worden gecombineerd wordt alles naar een nog hogere moeilijkheidsgraad getild. Zo is klinkt het aanbrengen van een doorzichtige blauwe laag email misschien eenvoudig, dat is het allesbehalve.

Nieuwe maan, nieuwe maanfase

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

De blauwe email wijzerplaat is het pronkstuk van de Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

De Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks en is behalve esthetisch vooraanstaand ook technisch niet bepaald achterlijk. In de zeer dunne kast van witgoud (10,04 mm) tikt het Caliber 925, een automatisch mechanisch uurwerk met een gangreserve van 70 uur. De maanfase die door het uurwerk wordt aangedreven is opnieuw ontworpen. Wanneer de maan vol is, komt de perfect ronde en gepolijste witte schijf tot stilstand op een achtergrond van een ster. Naast de gepolijste maanfase zijn ook de opnieuw ontwerpen indexen opvallend ontworpen.  De taps toelopende indexen zijn langer zijn dan de dubbele indexen die op 12, 3, 6 en 9 uur zijn geplaatst. In de subdial op 6 uur is de maanfase te zien die is omringd door de gegraveerde datumaanduiding. De Master Ultra Thin Moon Enamel is een compositie die voortkwam uit de samenwerking tussen uurwerkspecialisten, kunstenaars en ambachtslieden. Het horloge doet in al zijn artistieke creativiteit en techniek de horlogehonger voor de komende SIHH groter en groter groeien.

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

Afmetingen: 39 mm
Dikte: 10.04 mm
Kaliber: 925/2 – Automatisch
Kast: witgoud
Waterbestendigheid: 5 bar
Functies: uren/minuten/seconden, datum, maanfase
Gangreserve: 70 uur
Wijzerplaat: blauw email en geguillocheerd
Oplage: 100 stuks
Referentie: Q13635E1

Voor meer informatie: www.jaeger-lecoultre.com