Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

Pre-SIHH 2019-exoot voor Lamborghini-piloten

Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

Roger Dubuis en Lamborghini. De een maakt buitenissige horloges en de ander dito auto’s. De twee werelden sluiten naadloos aan en dat betekent dat de samenwerking een van de meest herkenbare en logische is in de hoogste regionen van horloge- en automobielwereld. Dat wordt maar weer eens bewezen met de pre-SIHH 2019 Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante.

De horloges van het Roger Dubuis – we laten de eerste, veel klassiekere stukken die onder het bewind van de naamgever werden gebouwd buiten beschouwing – zijn krankzinnig te noemen. Althans, wie met een conservatief en/of traditioneel horloge-oog naar de recente creaties kijkt. Met de Geneefse SIHH 2019 aanstaande denken we terug aan een levende adelaar die voor de stand werd geposteerd, ridders van de ronde tafel én aan heel veel luidruchtig autosportspektakel. De wereld van Roger Dubuis is anno 2018 luidruchtig, opzichtig en in ieder geval anders dan alle andere horlogehuizen.

Door een roze designerbril

Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

De 640 PK sterke V10 Lamborghini Huracán Performante is natuurlijk ook in bijpassend geel verkrijgbaar

Wanneer we de verschillende extravagante creaties van het huis zoals de Excalibur Spider Ultimate Carbon en de Excalibur Quator Carbon met droge ogen bekijkt, weet niet wat hij ziet. De horloges zijn gecompliceerd qua techniek en vormgeving De design-elementen stapelen zich hoog op, net als het gebruik van tourbillons, geskeletteerde bruggen en edelstenen. Maar een Roger Dubuis dient door een hele andere bril te worden bekeken Door een roze bril het liefst. Een hele kostbare roze designerbril welteverstaan. En dat is dus precies de filosofie van Roger Dubuis. Maak de meest exotische, wilde, onvoorstelbare horloges voor mensen die houden van exact dat en het zich bovendien moeiteloos kunnen veroorloven. Dat is dus niet de gemiddelde Nederlandse horlogeliefhebber in een Vinex-wijk, maar wel de jongste generatie hyperrijken.

Een meesterzet van Roger Dubuis en Lamborghini

Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

De nieuwe, snelle, luide Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

Die jonge hyperrijken vinden het helemaal niet erg dat anderen zien dat ze vel geld te besteden hebben. Au contraire, dat is nu juist een van de leuke aspecten van het geld in de portemonnee hebben. En wat zegt veel geld beter dan een Lamborghini. Juist. Lamborghini’s zijn exotisch en luidruchtig in alle opzichten. In een Huracán – eigenlijk het instapmodel maar dat klinkt wat vreemd voor een V10 supercar – rijd je nooit onopgemerkt voorbij. De Zwitserse horloges van Roger Dubuis delen vele eigenschappen met de auto’s van het Italiaanse Lamborghini. Niet alleen wat uiterlijk betreft. In 2017 bedroeg de totale productie van Lamborghini 3.815 en 2.642 exemplaren daarvan waren van een Huracán. Inmiddels heeft Lamborghini iets meer dan 10.000 Huracáns gebouwd en daarmee is het een bestseller. De jaarproductie van Roger Dubuis ligt rond de 4.500 stuks. Qua schaalgrootte passen de twee ook bij elkaar. Ze mikken op dezelfde doelgroep en dus is het bundelen van krachten een marketing meesterzet.

Een balanswiel onder een hoek van 12 graden

Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

De zeshoekige vormen van de ‘Lambo’ zijn goed zichtbaar in het uurwerk

De nieuwste meesterzet in de samenwerking tussen auto- en horlogeproducent heet Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante. De auto waarnaar het horloge is vernoemd is een krachtiger versie van de Huracán die door Lamborghini Squadra Corse is ontwikkeld. De nieuwe Excalibur die past in de vorig kaar onthulde flilosofie “Powered by raging mechanics”, combineert Italiaanse esthetische flair met Zwitserse mechanische precisie. Een van de meest opvallende kenmerken van het agressieve Excalibur Huracán Performante-uurwerk is de gloednieuwe ‘motor’: het “Technical Titan Gray” kaliber RD630 met een balanswiel onder een hoek van 12 graden. De visuele kenmerken van het uurwerk zijn bovendien geïnspireerd door de lijnen van de Huracán wat goed te zien is in de prominente plaats van de zeshoek. De zeshoek is een veelzijdige geometrische figuur die wordt gebruikt in de constructie van de auto en het komt op verschillende manieren terug in het horloge. Zo zijn de opvallende halve zeshoeken op de lamellenluchtinlaten van de Lamborghini Huracán Performante als miniatuurversies zichtbaar via de opengewerkte wijzerplaat van de Excalibur Huracán Performante.

Ook Pirelli is van de partij

Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

De tot 88 stuks gelimiteerde Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante

Zelfs de banden van de Huracán vinden hun weg naar de Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante. Badenproducent Pirelli werkt al meer dan een halve eeuw samen met Lamborghini en alle Lamborghini sport- en wegauto’s zijn van standaard uitgerust met geavanceerde Pirelli-banden. Dus ook de Huracàn Performante. Voor de polsvariant wordt Pirelli opnieuw ingeschakeld. Dat is overigens niet nieuw want Roger Dubuis heeft al de serie Excalibur Spider Pirelli modellen in de catalogus staan. Bij de Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante is de Alcantara-band ingelegd met het patroon van de Pirelli P Zero Trofeo ™ R-band in rubber.

Tijd voor een snelle ronde

Van de Roger Dubuis Excalibur Huracán Performante worden slechts 88 stuks gebouwd en de kans is groot dat die in de cockpit van een Huracán gedragen zullen worden. In het volgende filmpje is te zien hoe dat eruitziet en voor meer informatie over Roger Dubuis: www.rogerdubuis.com