Limited edtion: 2 x Roger Dubuis Pirelli horloges, techniek als levensstijl

Het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis is voor het eerst een samenwerking aangegaan met Pirelli. Ter gelegenheid van dit feit komt het horlogemerk met twee uitzonderlijke modellen.

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli gebruikt zijn technische know-how om automobilisten maximaal rijcomfort te bieden. Net zoals Roger Dubuis zijn kennis op het gebied van design en techniek in de strijd werpt om de horlogeliefhebber een beleving te bieden die verder reikt dan het uurwerk: het omvat een complete levensstijl.

RDDBEX0599 Excalibur Pirelli Experience Winning Tire

Excalibur Spider Pirelli – Double Flying Tourbillon

En als Roger Dubuis een horloge letterlijk en figuurlijk aan een bijzondere ervaring wil verbinden, wat is er dan beter dan horloges te voorzien van banden met het rubber van Pirelli autobanden, waarmee daadwerkelijk races zijn gereden. Pirelli is immers de officiële bandenleverancier voor alle teams van de Formule 1.

Het meest exclusieve model is de Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli – Double Flying Tourbillon. Dit horloge is uitgevoerd met rubber dat prijzen heeft gewonnen. De opengewerkte kast van zwart DLC titanium, met een diameter van 47 mm, is voorzien van accenten in gevulkaniseerd blauw rubber. Liefhebbers van verfijnde mechaniek kunnen optimaal genieten van het transparante zicht op het nieuwe uurwerk. De twee tourbillons zijn omringd door secondewijzers die aan snelheidsmeters doen denken. En de kleurige indicator van de gangreserve is een stoere verwijzing naar de brandstofmeter in een raceauto. De functies worden aangedreven door het handgewonden kaliber RD105SQ kaliber, dat een gangreserve heeft van 50 uur. Op 9 uur wordt aangegeven hoeveel power er nog is. Dit model verschijnt in een exclusieve oplage van 8 exemplaren.

Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton

Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton

 

In een iets ruime oplage presenteert Roger Dubuis de Excalibur Spider Pirelli – Automatic Skeleton. Ook dit model is uitgevoerd met prijswinnend race-rubber en komt met blauwe, gele of rode accenten: de kleuren van de iconische Pirelli autobanden. Het model onderscheidt zich door de gekartelde kast en het zichtbare radarwerk. De levendige kleur van dit nieuwe model komt ook terug bij de coating van de titanium kroon en in het stikwerk van de band. De robuuste, iets kleinere, 45 mm kast met zijn zwarte DLC titanium elementen is een perfecte behuizing voor het Roger Dubuis uurwerk. Dit horloge wordt aangedreven door automatisch uurwerk RD820SQ, waarvan alle 167 onderdelen ambachtelijk met de hand zijn gemaakt en afgewerkt, conform de uiterst strenge kwaliteitseisen van het ‘Poinçon de Genève’ keurmerk. De oplage van dit model bedraagt 88 exemplaren.

Prijzen op aanvraag.

Meer informatie: RogerDubuis.com