Raymond Weil Shine Etoile dameshorloge, elegant en gedisciplineerd als een ballerina

“Precisie en beweging zijn een kwestie van houding.” In samenwerking met het Franse Repetto, creëerde Raymond Weil een stijlvol dameshorloge waarbij de elegantie van de ballerina de elegantie van de tijdloze vrouw ontmoet.

Repetto maakt sinds 1947 balletschoenen van zeer hoge kwaliteit. De firma werd opgestart door Rose Repetto, omdat haar zoon, choreograaf Roland Petit, zijn beklag bleef doen over de slechte kwaliteit van de balletschoenen van dat moment. Inmiddels is het bedrijf ‘hofleverancier’ van onder andere de National Opera van Paris.RW_shine_1600-sts-re659_pkt_colstp_wh_iso_v2_300_300dpi_forPrint

Het Ramond Weil Shine Etoile horloge is geïnspireerd op de balletwereld en is een toonbeeld van elegantie en beweging. De glanzend stalen kast is met 32 mm en een hoogte van 8,6 al verfijnd, maar de 49 diamanten die de bezel zijn geplaatst maken het horloge de naam ‘Etoile’ waardig. De blad-vormige wijzers zijn geblauwd, een detail dat dankzij een blauwe saffier ook terug komt in de fraai bewerkte kroon.

RW_shine_1600-sts-re659_clupcase_rose-icone_white_iso_v2_300_300dpi_forPrint

Nog een prettig detail waaruit blijkt dat precisie en perfectie twee overeenkomstige van beide ontwikkelaars zijn; de Romeinse indexen hebben dezelfde ronding als de wijzers. De uren en minuten en het kleine datumvenster op 3 uur werden aangedreven door een quartzuurwerk. Het is een logische gedachte dat de Shine Etoile gedragen wordt op een kleur band die doet denken aan de zachte kleur rose van een balletschoen, maar verwisselbare banden, een stalen versie en een lederen, maken dat het horloge, net als een ‘ster’ op de planken, meerdere karakters kan tonen. De Raymond Weil Shine Etoile (1600-STS-RE659 ) is waterbestendig tot 50 meter.

Prijs: € 2.700
Meer informatie: Raymond-Weil.com