Certina DS Podium Chronograaf Lap Timer – Race Edition, racedynamiek om de pols

Ook voor Certina is de dynamiek en de wereld van de autosport vanaf het bestaan van het label een inspiratie geweest. Met de DS Podium Chronograaf Lap Timer – Race Edition, brengt de Zwitserse horlogemaker de precisie en de sensatie van professioneel tot op de pols. Het COSC-chronometer-gecertificeerd horloge meet real-time een tienden van seconden en is, speciaal voor de vele race liefhebbers voorzien van een rondetijd meter. De geel met zwarte eerste uitgave van de ‘Racing Edition’ is gewijd aan de ADAC GT Masters.

De eerste ADAC GT Cup vond plaats in Duitsland in1993. Vandaag de dag is de ADAC GT Masters uitgegroeid tot een serie waarbij met veel GT geweld tour racers uit heel Europa, op het scherpst van de snede vechten om een plek op het erepodium.DS Podium Chronograph Lap Timer – Racing Edition C034.453.36.057.10

De Certina DS Podium Chronograaf Lap Timer – Race Edition is een kwalitatief hoogstandje, uitgerust met het uiterst nauwkeurig COSC gecertificeerd ETA G10.212 AJ Precidrive™quartz-uurwerk. De functies van de chronograaf zijn speciaal vervaardigd voor tijdmetingen binnen de autosport. Zoals de laptimer, waarmee gemakkelijk rondetijden kunnen worden gemeten en opgeteld. Totalen worden getoond op de 60-minuten-teller (deze bevindt zich op 10 uur) om de exacte tijdsduur te kunnen vergelijken met een ADAC GT Masters race. De 1/10 secondeteller (op 2 uur) geeft een output in real-time van twee hele minuten, dit komt overeen met een gemiddelde rondetijd.

Met deze functies, af te lezen in een 42 mm zwarte PVD kast kast oogt het horloge zeer sportief. De speciale ‘Racing Edition’ draagt, als eerbetoon aan het partnerschap tussen Certina (onderdeel van de Swatch Group) en de ADAC GT Masters de officiële kleuren van die wedstrijdklasse. De zwarte bezel is voorzien van een geel gelakte tachymeterschaalverdeling en op de wijzerplaat zorgen de rode en witte wijzers en de indexen met gele Super-LumiNova® coating voor een sterk visueel contrast en optimale afleesbaarheid. De gele accenten op de kroon, de ergonomische pushers en de stiksels van de sportieve leren band maken de sportieve look compleet.HD_Certina_DSPodiumChronoLapTimer_Small

De serie kent drie varianten, waaronder een versie met een geborstelde en gepolijste stalen kast, zwarte wijzerplaat met óf een drie-rijs stalen band óf een zwart geperforeerde leren band. Verder is er een model met een zwarte PVD kast met groen-witte details op de wijzerplaat, gedragen op een zwart leren band met groene stiksels. Alle modellen zijn uitgerust met een vouwsluiting met dubbele drukkers, en zijn geproduceerd volgens het Certina DS (Double Security) Concept. De horloges hebben een waterdichtheid tot 100 meter.

Prijzen: vanaf € 649,-
Meer informatie: Certina.com