Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition

One hell of a foxey watch!

Raymond Weil Freelance Jimi Hendrix Limited Edition

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix zijn hartverscheurende, loeiende, kermende, gillende, gierende versie van The Star Spangled Banner speelde op Woodstock. De Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition is one hell of a foxey watch die ons daar 500 keer aan doet herinneren.

“Foxey, foxey
You know you’re a cute little heart breaker, ha
Foxey, yeah
And you know you’re a sweet little love maker, ha
Foxey

I want to take you home, haha yeah
I won’t do you no harm no, ha
You got to be all mine, all mine
Ooh foxey lady, yeah
Foxey, foxey”
– Foxey Lady door Jimi Hendrix

Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition

Een witte Fender Stratocaster en de Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition

Cruciaal en historisch muziekspektakel Woodstock

Vervang ‘lady’ voor ‘watch’ en je hebt een wervende reclametekst bij de nieuwe Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition. Met de introductie van de tot 500 stuks gelimiteerde chronograaf bewijst Raymond Weil opnieuw dat het van muziek houdt. Van heel veel soorten muziek, want het horlogehuis lanceerde al drie horloges ter ere van The Beatles en recentelijk ook een duikhorloge ter ere van reggae-icoon Bob Marley. En de speciale Freelancer voor de Australische hardrockband AC/DC  van vorig jaar zijn we ook nog niet vergeten. De nieuwste Limited Edition Freelancer chronograaf is geïnspireerd door de tijdloze Woodstock-performance van Jimi Hendrix. Dit jaar markeert het 50-jarig bestaan ??van het beroemde festival. En het was een van de meest cruciale muziekevenementen in de geschiedenis. Zeker ook vanwege Hendrix die daar zijn beroemde en vooral krijsende, jankende, gierende, loeiende, scheurende vertolking van The Star Spangled Banner ten gehore bracht.

Een rechtshandige Fender ‘Strat’ voor een linkshandige gitarist

Jimi Hendrix was misschien wel de beste gitarist aller tijden. Maar vooral was hij een muzikale vernieuwer. In hokjes denken deed hij niet en dat leverde spectaculaire muziek op zonder grenzen. Een legende die ook bekend stond om zijn vrijgevochten en mateloze levenshouding. Een levenshouding die hem helaas al op 27-jarige leeftijd het leven kostte. Ook beroemd was zijn witte Fender Stratocaster uit 1968. Op de wijzerplaat van de Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition zij details van die gitaar terug te vinden. Zo zijn de negen gestippelde indexmarkeringen een verwijzing naar de frets op de gitaarhals. En de cirkelvormige rand op de wijzerplaat stelt de zes gitaarsnaren voor.

Raymond Weil Freelance Jimi Hendrix Limited Edition

De 42 mm en tot 500 stuks gelimiteerde Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition met zijn gestaineerde kast en fraaie verwijzingen naar het gitaarwonder

Nu was Hendrix een linkshandige gitarist die een rechtshandige gitaar gebruikte. Hij draaide de gitaar eenvoudigweg om. Raymond Weil heeft dus geen ‘lefty’ gebouwd. Maar ze hebben ook geen regulier horloge gebouwd en dat vervolgens omgedraaid. Want dan zou 6 uur 12 uur worden. Eigenlijk had dit wel de kenmerkende stijl van Hendrix het best verbeeld. Omdat hij met de lage E-snaar boven en de hoge E-snaar onder speelde. Maar wel heeft Raymond Weil de kenmerkende kop van een Fender Stratocaster in het horloge verwerkt. Namelijk als contragewicht voor de secondwijzer van de chronograaf.

Cyaanblauw en een Azteeks patroon

Jimi Hendrix was ook een zeer kleurrijke verschijning. En dat zowel letterlijk en figuurlijk. De letterlijke betekenis zien we in de cyaanblauwe broek, het witte shirt met franjes en de gitaarband met Azteeks patroon op het Woodstock-podium. En de heldere kleur blauw is zien we terug in drie wijzers. Het Azteekse patroon zien we terug in het reliëfontwerp op de wijzerplaat. Maar de franjes ontbreken (helaas). Opvallend is ook het citaat in de tachymeterring waar in cyaanblauw “Music is my Religion” valt te lezen en de naam van de gitarist. Ook het Authentic Hendrix-logo is te zien op de chronograaf en dat betekent dat de nalatenschap van Jimi Hendrix, de Experience Hendrix L.L.C., het goedkeuringsmerk heeft verstrekt.

Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition: 500 stuks met handtekening

De tot 500 stuks gelimiteerde Raymond Weil Freelancer Jimi Hendrix Limited Edition heeft een uniek nummer op de achterzijde. En het horloge komt met een echtheidscertificaat ondertekend door Jimi’s zus, Janie Hendrix. Bovendien wordt deze speciale 42 mm Freelancer in zijn gesatineerde stalen kast geleverd in een opvallende box die is vormgegeven als eerbetoon aan Woodstock. En vooral de funky tie-dye binnenkant van de box is heel groovy. Misschien oogt de bruine leren band wat al te bourgeois voor een spaced out Hendrix-horloge. Maar daar is natuurlijk wel wat op te verzinnen. Een NATO-band in de kleuren van de Amerikaanse vlag bijvoorbeeld.

Voor meer informatie over beschikbaarheid en prijs: www.raymond-weil.com