Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

ARRAW Spider-Man Tourbillon in stealth en rode uitvoering

Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

Marvel, huis van vele superhelden, is opnieuw een samenwerking aangegaan met RJ, huis van super originele horloges. In het tweede gezamenlijke avontuur gebeurt er iets zeer onverwachts. Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon. En niet zomaar eentje, nee, een centrale tourbillon!

Bij RJ (dat noemden we ooit Romain Jerome, weet je nog wel) hebben ze altijd een voorliefde voor vreemd gehad. We geven slechts één voorbeeld. De Pac-Man Level III, de derde van een serie die vorig jaar verscheen. En opnieuw verrast RJ vriend en vijand. Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon die in RJ’s eigen manufactuur is gebouwd. En dat is een primeur. Bovendien verschijnt de samenwerking in twee varianten. De rode ARRAW Spider-Man Tourbillon en de zwarte Stealth-variant.

Techniek, esthetiek en culturele relevantie

Laten we bij het midden beginnen, de centrale tourbillon. Daar zijn er niet zo heel veel van. De bekendste is de centrale tourbillon van Omega. De ‘wervelwind’ in de twee nieuwste RJ-creaties werd volledig in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd bij RJ Studio in Eysins, gelegen aan de oevers van het Meer van Genève. De ARRAW Spider-Man Tourbillon is helemaal vormgegeven volgens de wereld van de roodblauwe superheld. En de centrale tourbillon is als een spin in het web. Het idee erachter van het jonge RJ Studio-team is om horloges en uurwerken te ontwikkelen die zowel ??om hun technische originaliteit als hun ongeëvenaarde esthetiek en culturele relevantie gewaardeerd worden. En de twee versies van de ARRAW Spider-Man Tourbillon zijn dan ook echt door en door geïnspireerd op het personage en zijn universum. Niet alleen qua voorkomen, maar ook qua inhoudelijke techniek.

Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

Het kaliber RJ-7000 met centrale tourbillon is als het hart van Spider-Man

Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

De tourbillon oogt dus als de spin in het web, maar er is nog een reden voor deze dynamische complicatie. Het levert accuratesse op en draagt bij aan een gangreserve van zes dagen. Al moet gezegd worden dat de grote hoofdveer met een diameter van bijna de gehele wijzerplaat, de meeste credits verdient. RJ vond de combinatie van tourbillon en lange gangreserve een passend eerbetoon aan Spider-Man’s uithoudingsvermogen en prestaties. Het kaliber RJ-7000 met centrale tourbillon is als het hart van Spider-Man. De hoofdveer met daar bovenop en op dezelfde, centrale as de tourbillon ogen spectaculair. Ook opmerkelijk zijn de uren en minuten die worden weergegeven in een unieke perifere manier. Ronde de buitenant van de wijzerplaat dus. Dat systeem werkt dankzij een planetair tandwielsysteem dat 360 ° rond de tourbillon draait. Dankzij een speciaal overbrengingsverhouding gemonteerd op twee speciale kogellagers kan het planetaire minuten-systeem ook de uren weergeven.

Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

RJ ARRAW Spider-Man Tourbillon

Als een spin in een spinnenweb

En behalve technisch gedurfd zoals Spider-Man betaamt, is ook de vormgeving helemaal in stijl. De wijzers zijn gevormd om de benen van het Spider-pictogram na te bootsen. De titanium tourbillon kooi en de tandwieltrein hebben een opengewerkt ontwerp in de vorm van een spinnenweb. Dat oogt fraai en benadrukt het lichte gewicht. En op de platine vallen de zwarte ogen van het Spider-Man-masker op. De ARRAW Spider-Man Tourbillon heeft een 45 mm kast versierd met de kenmerkende RJ BUMPERS in rubber en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. En die zijn allebei beperkt tot slechts 10 stuks. De eerste, in rood, is gemaakt van een hoogwaardige composiet die op elkaar liggende lagen zwart carbon en rode glasvezel combineert. Het materiaal is ongelooflijk licht en heeft een fijn gestructureerd, mat oppervlak. De tweede variant is volledig gemaakt stealthy zwart carbon en de glinsterende grijze toon geeft een extra dimensie.

Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

In de rode uitvoering is het kaliber RJ-700 lichter van kleur

Geen kroon voor Spider-Man

Om een ??perfecte symmetrie te behouden hebben de twee uitvoeringen van de ARRAW Spider-Man Tourbillon geen kroon. Het opwinden van de veer gebeurt door een soort van hoepel die als een sleutel gedraaid wordt. Dit mechanisme bevindt zich op de achterzijde van de kast.

Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon

Draai aan de hoepel en 150 uur gangreserve zijn mogelijk

Om de tijd in te stellen, drukt de drager op 6 uur op een verborgen poussoir onder de band in terwijl hij de lunette ring in een van beide richtingen draait. Die band van zwart polyamide herinnert trouwens aan de textuur van het pak van de superheld. En het is verfraaid met het Spider-pictogram. Bovendien heeft het een snelsluitsysteem zodat de band makkelijk verwisseld kan worden. Ook de ARRAW-horlogedoos is iets bijzonders. Gemaakt van zwart hout staat de ronde doos op acht spinnenpoten. Marvel x RJ vangen Spider-Man in een centrale tourbillon en in een stalen spinnenweb in de doos.

De prijzen van de twee superheldhorloges is op aanvraag en voor meer informatie: www.rjwatches.com