TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

De vierde limited edition die de naam Max Verstappen draagt is uitgevoerd in staal en keramiek. En deze TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019 heeft een mechanische primeur. Voor het eerst is er een ‘Max Verstappen’ met een automatisch chronograafuurwerk en dat is het Calibre 16.

De zeer geliefde collectie speciale Max Verstappen-modellen maakt een duidelijke evolutie door. De eerste twee Verstappen-chronografen waren uitgevoerd in lichtgewicht aluminium terwijl de derde editie, de TAG Heuer Formula 1 Max Verstappen Special Edition 2018 van vorig jaar, was gemaakt van meer solide aanvoelend staal. Dat was op uitdrukkelijke wens van Max Verstappen zelf. “Ik wilde een horloge dat robuuster en zwaarder aan zou voelen. En daarom was de band ook niet van rubber, maar van staal. Ook die zwarte keramische midden-schakels vond ik heel geslaagd. Ook omdat de speciale Ayrton Senna-editie van lang geleden zo’n soort band had. Net als de combinatie van zwart en rood. Dat vind ik voor een horloge de mooiste kleurcombinatie.”

TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

Max Verstappen tijdens de presentatie van zijn nieuwe horloge in Amsterdam

TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

De nieuwe, stalen 44 mm TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019 gaat verder op het kleurenthema dat vorig jaar is ingezet. Maar heeft dus één zeer groot verschil; het nieuwe horloge is voor het eerst in deze gelimiteerde reeks voorzien van een mechanisch chronograafuurwerk, het Calibre 16. Dat automatische uurwerk onder het gegraveerde achterdeksel is gebaseerd op het legendarische kaliber Valjoux 7750, een bewezen en oer-betrouwbaar chronograafuurwerk. De aanwezigheid van een mechanisch uurwerk doet de prijs ook stijgen in vergelijking met de voorgaande quartz-modellen. De zwart en rood kleurende chronograaf kost 3.100 euro. En omdat de prijs hoger is en daardoor de markt ook iets kleinere is de oplage zeer beperkt en exclusief. Van de TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019 worden slechts 333 stuks gebouwd, net iets meer dan startnummer ’33’ van max. En alle 333 exemplaren zijn exclusief voor Nederland.

“Voor mij ziet het horloge er geweldig uit”

TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

De 44 mm TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

De 44 mm TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

Achterzijde met gravure van de tot 333 stuks gelimiteerde TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

Max Verstappen die rechtstreeks uit het vliegtuig vanuit Japan naar de presentatie in Amsterdam kwam, is blij met de vierde limited edition: “Voor mij ziet het horloge er geweldig uit. Ik ben echt blij dat TAG Heuer een automatische uurwerk heeft gebruikt. Het is, zoals we in de Formule 1 zeggen, een goede stap voorwaarts is. Het is een sportief ogend horloge, wat ik leuk vind, en ik denk dat je het bij elke gelegenheid kunt dragen. Dat vind ik belangrijk in een horloge. Het is iets waar ik eigenlijk altijd naar op zoek ben in een horloge. Ik hoop dat de fans het nieuwe ontwerp net zo leuk vinden als ik. De kleuren zijn opnieuw zwart en rood. En dat is omdat ik dat nog steeds de mooiste kleurencombinatie in een horloge vind.”

Wat vindt de verzamelaar van de TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019?

TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019

De eerste Max Verstappen limited edition uit 2016

Een Formule 1-fan uit de regio Arnhem met om zijn pols de eerste Max Verstappen-editie wil heel graag het horloge propberen: “Ik heb zoals je ziet de eerste versie en daar ben ik heel zuinig op. Ik heb zelfs meteen toen ik het horloge kocht eenzelfde oranje reserveband gekocht. Ook heb ik de editie van vorig jaar. Ik ben heel benieuwd naar de versie die er nu aankomt. Er is een exemplaar voor gereserveerd, maar ik moet even kijken of het horloge de 3.100 euro waard is. Ik heb het geld, maar ik moet wel zeker weten dat het horloge het geld ook echt waard is. Maar het feit dat er nu een mechanisch uurwerk is gebruikt, vind ik absoluut een meerwaarde. Ik kan niet wachten om het horloge om te doen.”

Gas op de plank!

Wie geïnteresseerd is in de TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019 met raden we aan snelheid te maken. Scheur naar de dealer! De nog beschikbare aantallen racen er namelijk vandoor.

Voor meer informatie: www.tagheuer.com