Game on met de RJ Pac-Man Level III

Digitale veelvraat in 27 handgemaakte onderdelen

RJ Pac-Man Level III

Bij RJ nemen ze het allemaal niet zo serieus. Maar als ze dan besluiten een horloge te maken dat Super Mario, Pikachu of Space Invaders als inspiratiebron heeft doen ze dat wel heel serieus. En na twee eerdere Pac-Man creaties is het nu game on met de RJ Pac-Man Level III.

De Pac-Man Level III is het derde thematische horloge van waarin de ronde gele slokop spoken probeert te ontwijken en zoveel mogelijk kersen en Pac-Dots wil verorberen. RJ noemden we vroeger trouwens Romain Jerome, maar in 2004 werd de naam ‘RJ’ geïntroduceerd. RJ uit Genève heeft zichzelf doelbewust geplaatst op het snijvlak van de vooruitstrevende creatieve cultuur en traditionele Swiss Made. De horloges zijn geïnspireerd door bijvoorbeeld popcultuur, technologie en mode, en ze zijn ontworpen voor nieuwsgierige vrije geesten. Een RJ moet enthousiasme opwekken door de eigenzinnige thematiek, de grote zeldzaamheid en de relevante culturele betekenis. Dat was ook het doel met Pac-Man Level III.

RJ Pac-Man Level III met de echte Pac-Man

RJ Pac-Man Level III met de echte Pac-Man

Game on met de RJ Pac-Man Level III

Het speelveld is een zwarte, gepolijste wijzerplaat en een titanium ring omsluit het doolhof waarin Pac-Man rond raast. De scène uit het spel is afgebeeld door 27 met de handgemaakte componenten. Die zijn verdeeld in drie niveaus op de wijzerplaat. Het blauwe aluminium dat uit het doolhof steekt, is aan de randen gesatineerd en bovenaan gepolijst. De verhoogde wanden zijn voorzien van een zwarte lak om het 3D-effect te verhogen.

RJ Pac-Man Level III met maar liefst vier spoken

RJ Pac-Man Level III met maar liefst vier spoken

De personages van Pac-Man, een spel van de Japanse spellenfabrikant Bandai, zijn eigenlijk opgelegde pixels. Geen digitale pixels brengen de spoken en kersen tot leven, maar handgemaakte, fysieke ‘pixels’ die zijn gevuld met verschillende kleuren lak. Het monogram van het merk kreeg een gesatineerde afwerking en is te zien op 12 uur. Zowel het spel als het uurwerk hebben diepte dankzij de contrasterende afwerkingen van de componenten van de wijzerplaat.

Medaillon van een gepixelde veelvraat

De achterkant van het derde Pac-Man horloge van RJ

De achterkant van het derde Pac-Man horloge van RJ

De 46 mm zwarte PVD-titanium kast is niet alleen een thuis voor Pac-Man, ook een automatisch uurwerk dat de uren en minuten aanduidt is erin geplaatst. De flexibele lugs zorgen ervoor dat de blauwe rubberband optimaal om de pols past. Op de achterkant van de kast is een medaillon te zien van het legendarische, gepixelde videogamefiguurtje dat door vele miljoenen mensen van links naar rechts en van boven naar beneden over het scherm is gestuurd.

Het Pac-Man Level III-horloge in een beperkte oplage van 80 stuks, het symbool van het jaar waarin het beroemde Japanse arcadespel werd uitgebracht.

Voor meer informatie: www.rjwatches.com