Zwitserse humor om te lachen van H. Moser & Cie.

De robuuste Pioneer collectie is allesbehalve een grap

Pioneer Perpetual Calendar in witgoud

Het kleine, onafhankelijke H. Moser & Cie. uit Schaffhausen is behoorlijk eigenzinnig. Dat uit zich in herkenbare horloges met een uniek uiterlijk én in de manier waarop het horlogehuis naar buiten treedt. Een mechanisch horloge met het uiterlijk van een Apple Watch en een model met een kast van kaas zijn opmerkelijk te noemen. En dan is er de campagne rondom de Pioneer collectie van het merk. Horloge.info brengt Zwitserse humor om te lachen van H. Moser & Cie.

Pioneer Perpetual Calendar roségoud

De minimalistische Pioneer Perpetual Calendar in roségoud is totaal niet grappig bedoeld. Het is wel een zeer eigenzinnige en uniek uitgevoerde eeuwigdurende kalender

Zwitsers maken chocola of horloges en bewaren geld in kluizen. Van Zwitserse moppentappers of stand-up comedians heeft eigenlijk nog nooit iemand gehoord. Totdat H. Moser & Cie. in de persoon van Edouard Meylan humor introduceerde om de horloges van het horlogehuis onder de aandacht te brengen. Nu valt over smaak niet te twisten en met name humor is uiterst persoonlijk. We doen hier dan ook geen waardeoordeel over de Zwitserse humor om te lachen van H. Moser & Cie. Oordeel zelf of het grappig is op www.pioneerchronicles.com dat vol staat met berichten en video’s. De website maak één ding heel duidelijk; bij Moser gaan ze luchtiger met haute horlogerie om dan 99% van de andere Zwitserse producenten.  Meest actuele zaken op de website zijn de video’s waarin Edouard Meylan op zoek is naar een marketingconcept om de Pioneer-collectie te presenteren. De Pioneer is het meest alledaagse model in de collectie. Maar hoe dat voor het voetlicht te brengen? Niet door ambassadeurs, beroemdheden, topsporters of extreme avonturiers in te schakelen in ieder geval.

Provocerende Pioneer

Moser & Cie. is wars van mythes. Avonturiers die in alle eenzaamheid de jungle doortrekken zijn weinig realistisch. Mannen die vlak voor ze slaperig naar hun werk gaan de huilende baby nog flesvoeding moeten geven, zijn dat wel. En voor die mannen is de Pioneer bedoeld. Een echt horloge voor echte mannen. De doelgroep is een groter publiek van jonge, ruimdenkende mensen, die minder conservatief zijn en die de provocerende toon van Moser snappen.

Pioneer Centre Seconds Cosmic Green

De stalen Pioneer Centre Seconds Cosmic Green met een stoffen band

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het draait natuurlijk uiteindelijk allemaal om de horloges zelf. De Pioneer collectie is bedoeld voor alledaagse helden en bestaat uit de Pioneer Perpetual Calendar in roségoud of witgoud, de roségouden Pioneer Center Seconds en twee stalen varianten met een kosmische groene of nachtblauwe wijzerplaat. Voor alle wijzerplaten geldt dat ze een fumé effect hebben; ook dat is typisch voor H. Moser & Cie. Voor meer informatie: www.h-moser.com 

Pioneer Centre Seconds Automatic blauw

Pioneer Centre Seconds Automatic in stemmig nachtblauw en een rubberband