Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

in Regatta-, Flyback- en GMT-uitvoering

Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

Panerai is sponsor en partner van het Italiaanse zeilteam Luna Rossa. Dat team neemt deel aan de 36e editie van de prestigieuze America’s Cup, ’s werelds oudste zeilwedstrijd. En Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water in Regatta-, Flyback- en GMT-uitvoering om die partnership kracht bij te zetten.

Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

Tewaterlating van de Luna Rossa AC75

De Submersible Luna Rossa – 47 mm werd gepresenteerd tijdens de laatste editie van de Salon International de la Haute Horlogerie in Genève. En daarmee was deze bonkige Submersible het eerste horloge in samenwerking met het zeilteam Luna Rossa. Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water als vervolg. En dat zijn: de Luminor Luna Rossa Regatta – 47 mm (PAM01038), de Luminor Luna Rossa Chrono Flyback – 44 mm (PAM01037), en de Luminor Luna Rossa GMT – 44 mm (PAM01036).

Carbotech en zeildoek

Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

Luminor Luna Rossa Regatta PAM1038

De nieuwe Luminor-horloges zijn zwart en rood gekleurd. Net als de raceboot die zal strijden in de 36e America’s Cup. En het Panerai Laboratorio di Idee heeft de gebruikte materialen voor de drie Luminors afgestemd op wat er gebruikt wordt bij het bouwen van een supersonisch racejacht. Iets dat de Luna Rossa AC75 overduidelijk is. En dat komt in de praktijk neer op heel veel zwart carbon. Ook een vluegje titanium en keramiek her en der, maar voornamelijk diepzwart koolstofvezel. Panerai noemt dat overigens Carbotech. En dat materiaal bestaat uit lagen koolstofvezels die gebonden en versterkt worden door polymeren. Ook opvallend is het hightech zeildoek van de Luna Rossa AC75. Een fragment hiervan is gebruikt als intrigerende wijzerplaat voor de drie nieuwe Luminors.

Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

Luminor Luna Rossa GMT PAM01037

Die intrigerende wijzerplaat van zwartgrijs zeildoek hebben de drie nieuwe nieuwe Luminor-modellen gemeen. Verder wijken de modellen met regatta-countdown, flyback-chronograaf en GMT-functie functioneel behoorlijk af. Al moet gezegd worden dat de drie gebruikte automatische uurwerken varianten zijn van het P.9100-kaliber. Die uurwerkbasis hebben ze dus ook met elkaar gemeen. Maar in de Luminor Luna Rossa Regatta – 47 mm (PAM01038) tikte het kaliber P.9100 / R-kaliber, met countdown functie die speciaal is bedoeld voor zeilwedstrijden. Terwijl de Luminor Luna Rossa Chrono Flyback – 44 mm (PAM1037) weliswaar hetzelfde basisuurwerk heeft, maar nu is voorzien van flyback chronograaf. En het manufactuurkaliber P.9010 / GMT tikt in de Luminor Luna Rossa GMT – 44 mm (PAM01036).

Het gebruikte zeildoek is 100% authentiek

Panerai laat drie Luminor Luna Rosa-racejachten te water

Luminor Luna Rossa GMT PAM1036

Voor alle drie de nieuwe horloges geldt dat ze waterbestendig zijn. De 44 mm GMT is tot 300 meter diepte waterdicht. En de twee meer gecompliceerde varianten tot 100 meter. Dat valt te lezen op de keramische achterdeksels van de horloges. En die ook zijn ook nog eens getooid met gravures van de Luna Rossa AC75. Bovendien worden de horloges geleverd met een “Ponte Vecchio” kalfslederen band. En het zwarte leer met witte stiksels oogt sportief en in lijn met het racejacht. Ook een extra band van zwart rubber wordt meegeleverd. En de box waarin het drietal is verpakt, is gemaakt van zeildoek. Doordat het zeildoek is voorzien Panerai- en Luna Rossa-logo’s krijgt het extra gewicht. Figuurlijk dan. Dat zeildoek is namelijk vederlicht. Ook een certificaat van echtheid is aanwezig. Dat bevestigt de authenticiteit van het zeildoek van de Luna Rossa nog eens extra.

Panerai Luminor Luna Rossa Regatta – 47mm PAM01038: €23.500

Panerai Luminor Luna Rossa Chrono Flyback – 44mm PAM01037: €17.500

Panerai Luminor Luna Rossa GMT – 44mm PAM01036: €10.900

Voor meer informatie: www.panerai.com