The Electricianz Neon Z

In punky neonkleuren, drie batterijen en LED verlichting

The Electricianz Neon Z

The Electricianz of ELZ, zijn een jong in Zwitserland gevestigd horlogehuis dat op batterijen loopt. Geen mechanische uurwerken, maar opzichtig elektrisch en daardoor elektrificerend fascinerend. De nieuwe The Electricianz Neon Z is een neongekleurd nieuw statement van batterijkracht.

De nieuwe The Electricianz Neon Z is uitgevoerd in felle fluorkleuren en heeft twee batterijen in de kast die voor de tijdsweergave zorgen. Én de LED verlichting niet te vergeten. The Electricianz claimen een Zwitsers merk te zijn, en dat terwijl de horloges in Hongkong worden geassembleerd met onderdelen die overal vandaan komen. Maar zeggen zij, we bedenken alles in Zwitserland en we volgen Zwitserse normen en waarden als het om kwaliteit gaat. Swissness, zeg maar. Waar het gemaakt wordt, maakt dan niet zoveel uit. Immers, Mercedes-Benz is een Duits merk, maar niet alle Mercedessen worden in Duitsland gemaakt. Leuke redenering. Maar uiteindelijk gaat het toch om het horloge.

Drie batterijen voor twee functies

The Electricianz Neon Z

De elektrificerende The Electricianz Neon Z

En die The Electricianz Neon Z is een haat/liefde-horloge. Je houdt ervan of je haat het. Wij vinden eigenlijk elke creatie van ELZ gaaft omdat het anders oogt en trots is op de elektrische aandrijving. Het oogt verzorgd, doordacht en zonder twijfel anders dan anders. In het hart van The Electricianz Neon Z doet een interne elektrische module ontworpen door ELZ zijn werk. Drie batterijen zorgen voor energie. Een onzichtbare krachtbron drijft het nauwkeurige quartz uurwerk aan. En de funky LED verlichting van vier lampjes krijgt stroom van twee zichtbare batterijen. Een kleine rode LED in de kroon knippert om te laten weten dat de batterij #1 die de lichtshow verzorgt leeg is. Door met een schroevendraaier over te schakelen naar batterij #2, stopt de kroon met knipperen. En gaat het licht in The Electricianz Neon Z weer aan.

The Electricianz Neon Z is geen speelgoedhorloge

De kast met een diameter van 45 mm is van plastic. Maar de kern is van staal en dus is de neon The Electricianz Neon Z geen speelgoedhorloge. Trouwens, dat plastic is een robuuste nylonsoort die om het staal is gesmolten. Dat gaat niet kapot. En verder is het gebruikte bestand tegen slijtage en ongevoelig voor stress. Met andere woorden, het barst en breekt niet. Bovendien voelt het zacht en bijna zijdeachtig aan.

The Electricianz Neon Z

Drie batterijen en een LED lamp kenmerken de The Electricianz Neon Z en natuurlijk het wilde uiterlijk

Elektrocutiegevaar, maar niet heus

Met The Electricianz Neon Z is er een echt punk-horloge op de markt. De prijs is namelijk goed bereikbaar voor velen – op de website van het merk kost het 370 CHF/USD – en de kleuren doen niet alleen denken aan Doe Maar, maar ook aan de Sex Pistols. Die Hautlence HL2.3 PUNK met zijn vervaarlijke spikes die we niet lang geleden op de site hadden, was natuurlijk veel te exclusief om echt punk te zijn. Het horloge heeft een grijze PVD-stalen lunette en hard mineraalglas en verder een echte jaren 90 punk-vibe. Dat komt natuurlijk door de neongroene urenwijzer, neonroze minutenwijzer en blauwsecondewijzer in de vorm van een bliksemschicht. En dan is er ook nog de spetterende NATO band van zacht kalfsleer met gekleurde passanten en kleurig stiksel. Waterdicht tot 30 meter dus ga er maar niet mee zwemmen. Al is elektrocutiegevaar niet echt een ding.

The Electricianz Neon Z

The Electricianz Neon Z komt met een opvallende NATO band

Voor meer informatie: www.the-electricianz.com