Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

Horloges voor reggae-fans, boordwerktuigkundigen en dagjesmensen

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

Voor ieder wat wils. Voor de echte reggae-fan is er een Bob Marley-horloge en voor dagjesmensen een Duitse creatie met een prominente datumaanduiding. Origineel is nu eens geen zoveelste pilotenhorloge maar een model voor navigators. Tijd voor nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross.

Raymond Weil Bob Marley Tango GMT Limited Edition

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

De gravure op het achterdeksel van de Bob Marley Tango GMT toont een handtekening van de reggae-legende

Vorig jaar werd er ruig op los gerockt bij Raymond Weil met de Freelancer AC/DC Limited Edition. 2019 gaat misschien juist daarom heel mellow van start met een hommage aan reggae-legende Bob Marley. Met reggae-legende doen we Marley eigenlijk tekort want zijn invloed en aantrekkingskracht bewoog ontsteeg de muziekwereld. De Jamaicaan was een cultureel icoon, een man met een boodschap, een man die stond voor vrijheid en een symbool voor de Rastafari-beweging. De Raymond Weil Bob Marley Tango GMT Limited Edition is ontworpen in samenwerking met House of Marley. House of Marley beheert en bewaakt de nalatenschap van The King of Reggae die in 1981 op 38-jarige leeftijd aan hersenkanker stierf.

Geïnspireerd door Haile Selassi en het nummer ‘Time will tell’

Het horloge dat Raymond Weil gemaakt heeft is onder andere geïnspireerd door de kleuren van de Ethiopische vlag.  Het zijn het groen, geel en rood die ook horen bij de wijlen keizer van dat land, Haile Selassie. Hij wordt door rastafari’s gezien als de reïncarnatie van Jezus. Maar het horlogehuis heeft zich ook laten inspireren door het laatste nummer van het album ‘Kaya’ uit 1978. Het nummer ‘Time will tell’ van dit tiende studioalbum van Bob Marley gaat over tijd en daar hebben ze bij Raymond Weil verstand van.

De 42 mm x 11 mm stalen Bob Marley Tango GMT is het tweede horloge dat de naam van de zanger krijgt. De Bob Marley Caribbean Exclusive Limited Edition van 2017 is uitverkocht en dat lot is het nieuwe horloge dat is gelimiteerd tot 1.500 stuks wereldwijd, waarschijnlijk ook snel beschoren.

In zee of onder een waterval

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

De stalen 42 mm Bob Marley Tango GMT

De zwarte wijzerplaat is versierd met de iconische leeuwenkop die elke Bob Marley-fan zal herkennen. De rode secondewijzer, de groene GMT-wijzer en de gele cirkel passen helemaal in het thema. De genummerde achterkant is gegraveerd met de handtekening van Bob Marley en de ‘Time will tell’-vermelding verwijst naar de song. De gepolijste stalen kast van het GMT-horloge is waterdicht tot 300 meter dus het horloge kan gerust om wie naar Seven Mile Beach gaat of onder de Dunn’s River waterval wil staan om af te koelen van de Jamaicaanse hitte; ook de stalen band met dubbele sluiting zorgt voor veilig draagplezier. De thuistijd in het koude kikkerland kan via de aluminium zwart en grijs geanodiseerde lunette afgelezen worden.

Voor meer informatie: www.raymond-weil.com en www.bobmarley.com

Nomos Glashütte Tangente neomatik 41 Update ruthenium

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

Nomos Glashütte Tangente neomatik 41 Update ruthenium meet geen 41 mm maar 40,5 mm

Ongelofelijk, normaal gesproken zijn ze bij Nomos zo Duits als het maar zijn kan. En daar bedoelen we dus precies en betrouwbaar mee. En dat bedoelen we positief. Maar wat blijkt nu, de Nomos Glashütte Tangente neomatik 41 Update ruthenium is niet wat het horlogehuis zegt dat het is. Het meeste in de naam klopt wel, maar de aanduiding ‘41’ is duidelijk een verwijzing naar de maat van de stalen kast. Maar wat blijkt? Die kast meet helemaal geen 41 mm, maar 40,5 mm. Een diameter naar boven afronden? Welja. De naam ‘Nomos Glashütte Tangente neomatik 40,5 Update ruthenium’ vond het stijlcomité in Berlijn niet esthetisch en dus werd besloten een halve millimeter uit de hoge hoed te toveren. Nou ja, er zijn ergere dingen op de wereld en welke naam je de Tangente neomatik 41 Update ruthenium ook geeft, het is een interessant horloge.

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

Een zichtbodem toont het manufactuur-uurwerk van de Nomos Glashütte Tangente neomatik 41 Update ruthenium

Geen Bauhaus, maar ‘dagjesmensen’

Het laatste woord in de naam van het horloge geeft aan wat er op de wijzerplaat gebeurt. Ruthenium zorgt voor een donkere wijzerplaat. De sobere kleur is heel wat anders dan de kleuren van de Bauhaus-editie van de Tangente van niet al te lang geleden. Sober en elegant donker met een hint van antracietgrijs. De kleur verandert constant tussen grijstonen en een rijk gekleurd goudbruin. De datumring die de wijzerplaat omgeeft, heeft twee scherp contrasterende rode markeringen die de huidige datum omkaderen, een exclusief Nomos-ontwerp dat in de smaak zal vallen bij ‘dagjesmensen’, een grote groep horlogeliefhebbers die niet zonder een datum op een horloge kunnen.

De tweede neomatik uit de eigen Manufaktur

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

Het automatische kaliber DUW 6101 dat door Nomos zelf is ontworpen en gebouwd

Onder de sobere kleurnuances tikt het in eigen Manufaktur in Glashütte ontworpen en gebouwde kaliber DUW 6101. Dit automatische uurwerk is de tweede neomatik van Nomos en is met 3,6 mm hoogte simpelweg plat. De datum die zo eigenzinnig aan de buitenzijde van de wijzerplaat is af te lezen, is met een simpele beweging van de kroon vooruit of achteruit te draaien. Het fraai afgewerkte automatische uurwerk met 42 uur gangreserve is door een saffierglazen achterdeksel in actie te zien. Dat onthult ook de aanwezigheid van het Nomos swing system, het zelfontworpen echappement, en de driekwart platine dei het horlogestadje Glashütte kenmerkt. In het voorjaar komt het horloge uit en dan wordt ook de definitieve prijs bekend.

Voor meer informatie: www.nomos-glashuette.com

Bell & Ross BR03-92 Bi-Compass

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

De matzwarte, instrumentele Bell & Ross BR03-92 Bi-Compass

Het aantal pilotenhorloges dat Bell & Ross inmiddels gemaakt heeft, is een flinke klus. De laatste was de BR-X1 en die ging als een straaljager.  Wat de BR03-92 Bi-Compass zo origineel maakt, is de gelijkenis met een kompas of in een vliegtuigcockpit. Een instrument waar boordwerktuigkundigen of navigators meer naar kijken dan piloten. De eenvoudig ogende, heldere BR03-92 Bi-Compass heeft eindelijk aandacht voor de vaak vergeten andere inzittende van de cockpit.

Gelaagde wijzerplaat

Nieuws van Raymond Weil, Nomos en Bell & Ross

Voor navigators, boordwerktuigkundigen en liefhebbers van design is de Bell & Ross BR03-92 Bi-Compass niet te versmaden

De wijzerplaat van deze vierkante Bell & Ross is opgebouwd uit twee lagen, waarbij de wijzerplaat het middengedeelte van het buitenste gedeelte scheidt. De uren worden door de middelste cirkel aangeduid met een in het donker oplichtende driehoek. Twee traditionele wijzers duiden de seconden en minuten aan. Voor een betere leesbaarheid zijn de uren- en minutenaanduidingen gescheiden; de minuten worden weergegeven aan de verhoogde buitenzijde van de wijzerplaat. Het matzwarte horloge houdt het midden tussen een werktuig en een designobject, een sterk punt van Bell & Ross.

Voor meer informatie: www.bellross.com